Ga naar de inhoud

"Evenepoel haalt energie uit negativiteit": Wielerclub Wattage ziet dat resultaten niet lijden onder randzaken

 do 7 maart 2024 07:24

Een sneer die voor meer spanning zorgde na de ploegentijdrit dan tijdens. Remco Evenepoel haalde in Parijs-Nice uit naar ex-ploegmaat Tim Declercq, die de trein van Soudal-Quick Step gehinderd zou hebben. Voor veel renners betekent verzeild raken in commotie ook verloren energie, maar niet voor Remco Evenepoel. "Hij heeft die negativiteit nodig", klinkt het in een nieuwe aflevering van Wielerclub Wattage.

Afgelopen dinsdag toonde Remco Evenepoel dat hij niet alleen scherp kan zijn op de fiets. Na de ploegentijdrit hekelde hij ex-ploegmaat Tim Declercq.

 

"Hij bleef voor ons rijden in een technische bocht en ging niet aan de kant Een bedankje aan hem", klonk het bij de Belgische kampioen. "Dat was echt smerig."

 

"Tim mag dan wel een ex-ploegmaat geweest zijn, maar zoiets doe je niet. Of hij het met opzet deed? Ik hoop van niet, maar het kan wel."

 

Woorden die hij later wel terugnam - alles is intussen vergeven en vergeten. Toch werd het nog eens op tafel gegooid bij Wielerclub Wattage.

Eigenlijk kan dat geen kwaad, want zijn resultaten lijden er niet onder.

Jan Bakelants

"Dat is gewoon Remco", overschouwt Jan Bakelants de situatie.

 

Hij ziet er weinig graten in dat Evenepoel zich zo opwindt in "randzaken". Voor heel wat renners zou dat verloren energie betekenen, zeker wanneer die beter besteed wordt om te herstellen voor een nieuwe koersdag.

 

Maar niet bij Remco Evenepoel.

 

"Hij heeft die negativiteit nodig", vindt Bakelants. "Dat is ook een beetje een uitlaatklep voor hem. Eigenlijk kan dat geen kwaad, want zijn resultaten lijden er niet onder. Hij haalt zelfs energie uit negativiteit."

 

Maakt dat Evenepoel nog eens zo uniek? "Ik was alvast een compleet ander persoon", deelt Tom Boonen. "Ik trok mij van niet te veel iets aan."

Bekijk Wielerclub Wattage op VRT MAX

"Evenepoel haalt energie uit negativiteit"
Van Vlaanderen gaat het naar Toscane, van Mechelen naar Mol. In Schouwburg Rex zorgen Ruben Van Gucht, Tom Boonen, Jan Bakelants, Mark Uytterhoeven en Dirk De Wolf weer voor nieuwe inzichten (Kopecky is klaar voor Luik, Lotto Dstny is beste Belgische ploeg voor klassieke renners en Evenepoel wordt niet slechter van negativiteit) en straffe verhalen (wapensmokkel in de service koers, snus voor Steegmans en de sterfgracht van Boonen).
vrijdag 23/0263 min
Gerelateerd: