Ga naar de inhoud

Evenepoel neemt gas terug na sneer aan ex-ploegmaat Tim Declercq: "Ik was een beetje overhyped"

 di 5 maart 2024 19:57
Remco Evenpoel had veel te vertellen na de ploegentijdrit.

Wat gebeurde er met Soudal-Quick Step in de ploegentijdrit van Parijs-Nice? De Belgische formatie leek op weg naar dagwinst, maar kende in het slot een stevige terugval. Door het weer, maar ook door ex-ploegmaat Tim Declercq volgens Remco Evenepoel. "Een bedankje aan hem", klonk het eerst cynisch. Later nam de ex-wereldkampioen gas terug.

Remco Evenepoel is een man met het hart op de tong.

Na de ploegentijdrit stak de kopman van  Soudal - Quick Step niet onder stoelen of banken dat hij teleurgesteld was over het enorme verval in het slot.

 

Volgens Evenepoel lag dat aan externe omstandigheden, zoals de weersomslag.

 

"We hadden 20 seconden voorsprong op UAE aan het tussenpunt en in het stuk naar beneden kan je bijna geen tijd verliezen. Maar het is simpel: de regen is gevallen en de wind draaide."

 

"In de laatste kilometers zijn er enkele technische bochten. Als je die met volle snelheid kunt nemen, scheelt dat toch 4 à 5 seconden per bocht. (zucht) Het zat ons niet mee vandaag. Als je ziet dat we iedereen overklassen in het eerste deel van de tijdrit bewijst het dat onze ploeg supergoed is. Het zat nu gewoon niet mee."

Ik vind het jammer dat ik beschuldigd word dat ik dat expres zou hebben gedaan, want dat zou ik nooit doen.

Tim Declercq

Naast het weer was er volgens Evenepoel nog een ander "pechmoment" dat de plannen van Soudal-Quick Step verstoorde.

 

Met ex-ploegmaat Tim Declercq in de hoofdrol.

 

"Hij bleef voor ons rijden in een technische bocht en ging niet aan de kant", klonk het bij een zichtbaar gefrustreerde Evenepoel, die het niet kon laten om een sneer uit te delen.

 

"Een bedankje aan hem. Dat was echt smerig. Tim mag dan wel een ex-ploegmaat geweest zijn, maar zoiets doe je niet. Of hij het met opzet deed? Ik hoop van niet, maar het kan wel."

Excuses via Strava

Declercq deed ondertussen zijn kant van het verhaal - zie hieronder - en ook Evenepoel nam later zijn woorden terug via een bericht op Strava.


"Nee, Tim heeft er niet voor gezorgd dat we vandaag de wedstrijd verloren! Ik was een beetje overhyped na de etappe en ik wil het hem niet kwalijk nemen dat hij een beetje in onze weg reed! De commissaris had hem moeten waarschuwen, zodat hij wist dat we dichterbij kwamen!", schreef Evenepoel met een symbolische handshake.

Gerelateerd: