Ga naar de inhoud

Toon Aerts onder het mes na neusbreuk: "Kleine ingreep om neus recht te zetten"

 ma 4 maart 2024 12:55
Toon Aerts brak zijn neus in Oostmalle.

Toon Aerts wordt vandaag geopereerd aan zijn neus, nadat hij in de Sluitingsprijs in Oostmalle zwaar ten val was gekomen. "Er staat hem een korte herstelperiode te wachten", klinkt het bij zijn ploeg Deschacht-Hens-Maes.

De Sluitingsprijs in Oostmalle was nog maar de derde cross voor Toon Aerts na het aflopen van zijn dopingschorsing. Toch sloeg het noodlot weer toe voor de 30-jarige veldrijder. Bij een zware val brak hij zijn neus.

 

Nu de zwelling in zijn gezicht is weggetrokken, bleek dat zijn neus scheef staat. "Toon zal vandaag een kleine operatieve ingreep ondergaan om zijn neus recht te zetten", schrijft zijn ploeg op Instagram.

 

"Een korte herstelperiode staat hem te wachten, waarna hij de training zal hervatten in voorbereiding op zijn verdere zomercampagne. We wensen Toon een spoedig herstel toe."

 

Als Toon Aerts opgelapt is, kruipt hij op zijn gravelfiets. Op 1 mei heeft hij het BK in eigen streek, in Turnhout, aangestipt. Daarna rijdt hij onder meer de Antwerp Port Epic midden mei en Dwars door het Hageland begin juni.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: