Ga naar de inhoud

Toon Aerts mag eindelijk weer crossen: "Ik ben heel content dat ik terug ben"

 za 17 februari 2024 14:22

Na een schorsing van 2 jaar mag Toon Aerts vandaag weer het veld induiken. Sporza sprak met hem enkele uren voor de start van de Waaslandcross in Sint-Niklaas. "Nu wil ik gewoon crossen en begin volgend seizoen hoop ik weer te kunnen meestrijden voor de prijzen", klinkt het.

Twee jaar lang heeft Toon Aerts uitgekeken naar deze dag. In Sint-Niklaas mag hij eindelijk nog eens crossen na een schorsing van 2 jaar, na een dopingzaak waarin hij altijd zijn onschuld staande gehouden heeft. Met gezonde spanning draaide hij zaterdag de parking van de Waaslandcross op.

 

"Ik heb dit jaar en dag gedaan, maar het voelt toch wat nieuw. Al lijkt het op een of andere manier ook alsof het nog gisteren was", vertelt een goedgemutste Toon Aerts voor de start in Sint-Niklaas.

 

"Ik ben heel content om terug te zijn. Ik voel ook de steun van de supporters. Ik krijg van veel vrienden foto's doorgestuurd met de supportersclubs. Er komt een massa volk vandaag en dat is wel fijn."

Ik wil vandaag afgezien hebben en gekoerst hebben.

Toon Aerts

Aerts wil bij zijn comeback de lat niet te hoog leggen. "Het is mijn eerste wedstrijd sinds lang. Mijn verwachtingen zijn niet heel hoog. Ik hoop een uur écht te kunnen koersen, maar een uitslag kan ik daar moeilijk op plakken", klinkt het.

 

"Ik wil vandaag afgezien hebben en gekoerst hebben. Het zal een heel snelle cross worden. Dat versnellen en in het rood gaan, kun je moeilijk simuleren op de training. Mijn testen zijn wel goed. We zullen zien wat het in de koers geeft."

 

Hoe blikt Aerts een laatste keer terug op de voorbije 2 jaar? "Het is een periode die ik niet snel zal vergeten, al zijn er ook dingen die ik wél snel wil vergeten. Ik heb de voorbije 2 jaar ook veel geleerd. Nu wil ik gewoon gaan crossen en dan hoop ik begin volgend seizoen weer te kunnen meestrijden voor de prijzen."

Gerelateerd: