Ga naar de inhoud

Bedrijvige Remco Evenepoel zet concurrenten meteen onder druk in Parijs-Nice: "Het zal heel de week zo zijn"

 zo 3 maart 2024 17:49

Remco Evenepoel beloofde oorlog te maken in de openingsrit van Parijs-Nice. En dat heeft hij ook gedaan. De Belgische kampioen toonde zich opnieuw immer gretig met onder meer een late aanvalspoging, die hem alvast vier boniseconden opleverde. Een eerste waarschuwingsschotje naar de concurrentie. "Wij kijken deze week naar niemand", klopte Evenepoel zich op de borst.

"Het was een goede dag", analyseerde Remco Evenepoel vanaf de rollen zijn openingsrit in Parijs-Nice.


"Mijn ploegmakkers hebben me goed ondersteund, ik kon al wat seconden pakken en we hebben het plan - dat we vooraf besproken hadden - proberen uit te voeren."


Zo probeerde Evenepoel op de laatste helling nog een ultieme uitval. Hij ging op en over aanstoker Egan Bernal, maar in de afdaling weigerden zijn concurrenten om mee te werken met de Belgische kampioen.


"Dat was hun goed recht, hoor. Velen hadden ook een sprinter mee", legt Evenepoel uit. " Matteo Jorgenson, bijvoorbeeld. Die had uiteindelijk de winnaar in zijn ploeg. En had Bora (ook Primoz Roglic was mee, red.) ook een sprinter mee? Of was het van niet kunnen? Dat weet ik niet."


"Maar goed, we hebben geprobeerd om ons plan uit te voeren, hé. Dat is waar we ook voor staan. We kijken naar niemand, en dat zal heel de week zo blijven. Dit is een alvast goed begin van de week."

We wisten dat ik daar zou gaan en bonusseconde zou kunnen sprokkelen.

Remco Evenepoel

De aanval van Evenepoel leverde hem geen overwinning, maar wel vier extra boniseconden op. Ook dat was blijkbaar deel van het plannetje.

 

"We hadden alles goed gadegeslagen in het verkenningsrondje en we wisten op voorhand dat ik het daar zou proberen, om zo extra seconden te sprokkelen."


Enkel Matteo Jorgenson kon de Belgische kampioen uiteindelijk nog kloppen in de tussensprint.

 

"Ik zet misschien niet snel genoeg aan", blikt Evenepoel terug op het elitesprintje. "Pedersen trok zeer hard aan. Het was zelfs niet simpel om te volgen. Kijk maar naar het peloton, dat volledig scheurde."

 

"Ach, Nice is nog ver, hé", knipoogde de Belgische kampioen.

Evenepoel (naast Bernal) zette de concurrentie meteen onder druk.
Gerelateerd: