Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Arnaud De Lie sakkert na schuiver in Le Samyn: "Ik ga niet in de fout, hé"

 di 27 februari 2024 19:15
Arnaud De Lie legt de verantwoordelijkheid voor zijn val bij de wagens die te bruusk remden in de bocht.

Arnaud De Lie (21) moet nog even wachten op zijn eerste zege van het seizoen. In de GP Samyn was De Lie de blikvanger, maar een slipper op 30 kilometer van de finish fnuikte zijn kansen. De Lotto-kopman liet meteen na zijn crash zijn emoties de vrije loop en was ook na zijn opgave aan de ploegbus nog niet volledig gekalmeerd.

Materiaalpech in het laatste wedstrijduur leidde het begin van de zwanenzang van Arnaud De Lie in. Kort na zijn depannage schoof de kopman van Lotto - Dstny in een bocht onderuit.

 

"Malchance", reageerde hij aan de ploegbus. "Pech. Alles was onder controle en het was het juiste moment om van fiets te wisselen. Ik denk dat mijn derailleur geraakt was."

 

Maar bij zijn inhaalrace richting het peloton gleed De Lie weg in een bocht. Was het zijn eigen fout? De Lie oordeelde alvast van niet. "Ik was rustig en ik nam geen risico's, maar plots werd er geremd. Ik weet nog altijd niet waarom."

 

"Ik begrijp niet wat de jury daar deed, zo remmen in die bocht. Ik kwam er met veel snelheid aan, maar de wagens stonden stil."

 

"Ik was heel verrast. Daar moet je niet remmen, hé. Als die volgwagen - ik weet niet meer van welk team - daar gewoon de snelheid van mij aanhoudt, dan kom ik niet ten val."

Ik begrijp niet wat de jury daar deed, zo remmen in die bocht. Ik kwam er met veel snelheid aan, maar de wagens stonden stil. Ik was heel verrast. Daar moet je niet remmen, hé.

Arnaud De Lie

Op de tv-beelden is sprake van een zwarte wedstrijdwagen vlak voor de ploegauto van Equipo Kern Pharma.

 

"Ja, ik ga zelf tegen de grond, maar ik ben niet in de fout gegaan", aldus een zichtbaar geërgerde De Lie.

 

"Het is alsof je op de snelweg alles dichtgooit... Ik weet niet waarom ze dat deden. Maar nu ontglipt me een zege. Ik moet hen dus bedanken", klonk het cynisch.

 

De Lie foeterde na zijn crash. "Het is moeilijk om op zo'n moment rustig te blijven. Ik had een kans om te winnen. Als je zulke benen hebt... En als ik de sprint bekijk, dan zat de zege er zeker in."

 

"Het is frustrerend, maar ik moet het relativeren. Vanaf zondag is Parijs-Nice het doel."

 

"Mijn knie - weer diezelfde knie - is wat gehavend, maar ik zal nu een beetje op de boerderij werken en dan komt het wel goed. Mijn vertrouwen is zeker niet weg."

Ploegleider Demol: "Arnaud treft zeker geen schuld"

Ploegleider Dirk Demol deelde zijn versie en pleitte zijn poulain vrij. "Het was een goed moment om te wisselen en we zeiden Arnaud dat hij niet hoefde te panikeren."

 

"Hij slalomde, maar plots gooiden ze alles dicht in een bocht, wat in feite niet kan. Die chauffeur heeft daar niet om gedaan, maar je stopt niet in een bocht."

 

Demol keek naar de zwarte wedstrijdwagen. "Die ploegleider van Kern Pharma kan er niets aan doen. Hij moet stoppen omdat de auto voor hem stopt."

 

"Ik ben gewoon ontgoocheld door de manier waarop dit gebeurd is. Arnaud treft zeker geen schuld, dat kan niet."

 

"Hij heeft een prima conditie en hij had hier zijn zinnen op gezet. Hij had er zin in. Of er schade is? Schaafwonden, veel schaafwonden. Hopelijk komt Parijs-Nice niet in het gedrang."

Gerelateerd: