Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Ontspannen Arnaud De Lie voelt dat hij goede benen te pakken heeft: "Minder druk dan vorig jaar"

 do 22 februari 2024 17:57

Vorig jaar tweede, dan nu maar de hoofdvogel afschieten in de Omloop? Arnaud De Lie (21) werkt de favorietenrol met de glimlach weg. De sterke beer van Lotto-Dstny heeft het goede gevoel wel te pakken, maar legt zichzelf geen druk op. "De echte favoriet is het geheel van Visma - Lease a Bike", meent de sprinter.

"Vandaag voel ik me nog goed, zaterdag zal het misschien wat minder zijn", knipoogt Arnaud De Lie voor aanvang van de Omloop.

 

"De koers zal erg hard worden. Er is slecht weer voorspeld met wind en regen. Vanaf de Molenberg zal het allemaal openbreken."

 

Toch deinst de rassprinter van Lotto - Dstny niet terug voor een robbertje beuken op Vlaamse wegen. Vorig jaar verliep dat prima voor de 21-jarige Belg met een tweede plek.

 

"Ook nu zal ik mijn uiterste best doen om zo goed mogelijk te starten aan mijn voorjaar", belooft De Lie plechtig.

Ik voel me al beter dan in mijn eerste wedstrijden.

Arnaud De Lie

Maar de favorietenrol op zich nemen? Neen, dat laat hij liever achterwege.

 

"Veel mensen zeggen dat ik bij de grote favorieten hoor. Ik voel me goed, maar de echte favoriet is het geheel van Visma - Lease a Bike. Dus er komt minder druk bij kijken dan vorig jaar."

 

Ondanks dat De Lie geen gedroomd seizoensbegin beleefde, kijkt hij reikhalzend uit naar de ontmoeting met Vlaamse kasseien en hellingen.

 

"Ik voel me al beter dan in mijn eerste wedstrijden", zegt hij optimistisch. "Ook de ploeg heeft vertrouwen voor dit weekend."

 

"Het was misschien ongewoon om mij nog niet op mijn beste niveau te zien, maar ik kan verzekeren dat ik klaar ben voor de opener in België. Ik weet dat mijn voorbereiding goed is geweest, ik heb een hoogtestage afgewerkt in Tenerife."

 

"We zullen zien wat er zaterdag gebeurt, maar ik voel me in goede conditie. De openingswedstrijd in België is altijd heel speciaal, iedereen is heel benieuwd en er staat al veel volk langs de kant bij nog maar de parcoursverkenningen."

Gerelateerd: