Ga naar de inhoud

Recordbreker Arnaud De Lie voor eerste koersweekend: "Het zegt iets en tegelijk niets"

 vr 9 februari 2024 15:05
Arnaud De Lie.

Murcia en Almeria zijn de eerste koersen waar Arnaud De Lie (21) zijn vlag wil planten. De Lie heeft net een hoogtestage van zo'n 3 weken op Tenerife achter de rug. "Ik sta met vertrouwen aan de start, maar dat betekent niet dat ik zal vliegen."

Een competitiebegin op 10 februari: naar de normen van Arnaud De Lie is dat behoorlijk laat.

 

De Lie is nog maar 21 jaar, maar in zijn vorige profseizoenen kon hij niet snel genoeg zijn tanden zetten in de eerste koersen van het seizoen.

 

"Ik begin er nu 3 weken later aan tegenover vorig jaar", vertelt De Lie aan de vooravond van zijn eerste koersweekend met de Ronde van Murcia en de Clasica Almeria.

 

"Vorig jaar trok ik na de ploegstage meteen door naar Valencia (waar hij ook won). Nu hebben we samen met de staf en mijn trainer beslist om voor deze koersen te kiezen."

 

"Deze wedstrijden moeten me liggen en zo krijg ik ook nog wat meer tijd om alles te kunnen finetunen."

Vorig jaar heb ik mijn hoogtestage in Livigno als positief ervaren. Hopelijk krijg ik nu hetzelfde effect van mijn trainingskamp op Tenerife. 

Arnaud De Lie

De Lie en Spanje, het lijkt wel zijn tweede vaderland. Afgelopen winter verbleef hij al eens bij ploegmaat Victor Campenaerts in Malaga, op 6 januari wisselde hij ons land in voor een ploegstage in Spanje en aansluitend een hoogtestage op Tenerife.

 

"Ik heb er goed kunnen werken", vertelt De Lie over de arbeid van zo'n 3 weken op het eiland. "Vorig jaar heb ik mijn hoogtestage in Livigno als positief ervaren. Hopelijk krijg ik nu hetzelfde effect."

 

De Lie popelt om aan zijn seizoen te beginnen. "Ik houd van koersen, daar haal ik gewoon veel vreugde uit."

 

"Als je in koers de spanning voelt stijgen terwijl je naar het laatste bergje snelt... Dat gevoel heb je niet op training. Daar leef ik voor als renner en daarom wil ik graag weer een rugnummer opspelden."

Arnaud De Lie dolt op stagen in Spanje.

Vliegen dankzij records?

Tijdens de digitale meeting oogde Arnaud De Lie scherp. Het resultaat van de inspanningen op hoogte?

 

"Bwa, mijn gewicht is min of meer gelijk", reageerde hij. "Ik sta nog niet op mijn scherpste gewicht, maar dat hoeft nu nog niet."

 

"De doelen komen er pas over enkele weken. Ik zit op schema. En te veel gewicht verliezen op hoogte is ook niet goed."

 

De Lie zou zijn records wel hebben verbeterd de voorbije weken. "Die data zeggen iets, maar tegelijk niets."

 

"Training is geen koers. Dat mag je niet vergeten. Zoiets geeft vertrouwen, maar een koers is nog iets anders."

 

"Ja, ik sta met vertrouwen aan de start van mijn eerste koersen, maar dat betekent niet dat ik zal vliegen. Zowat elke renner breekt jaarlijks zijn records. Ik blijf dus voorzichig."