Ga naar de inhoud

Jonge Lorenz Van Wynkele moet ritzege nipt aan Israëlische kampioen laten in Ronde van Rwanda

 za 24 februari 2024 16:03
Lorenz Van de Wynkele (22) komt enkele centimeters tekort voor de overwinning.

Net niet voor de 22-jarige Lorenz Van de Wynkele (Lotto - Dstny Development Team). In de 7e rit van de Ronde van Rwanda moest onze jonge landgenoot zijn meerdere erkennen in Itamar Einhorn. De Israëlische kampioen vloerde Van de Wynkele in een sprint met zijn tweeën.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

Vluchters aan zet in de voorlaatste etappe van de Ronde van Rwanda.

 

Op een heuvelachtig parcours kreeg de ontsnapping een vrijgeleide om te strijden voor de ritzege. Met Lorenz Van de Wynkele en Lennert Teugels (Bingoal WB) waren er 2 Belgen mee.

 

Einhorn Itamar (Israel-Premier Tech) en Van de Wynkele toonden zich de sterkste van de vlucht en reden met z'n tweeën naar de streep.

 

Na een vinnige sprint moest onze landgenoot het onderspit delven tegen de Israëlische kampioen, Lennert Teugels eindigde als 4e.

 

Het is de tweede keer dat Einhorn mag vieren in deze Ronde van Rwanda. In rit 2 hield hij met William Junior Lecerf (Soudal - Quick Step) een andere jonge Belg achter zich.

 

Uitslag rit 5
1. Einhorn Itamar (Isr)  
2. Lorenz Van de Wynkele z.t.
3. Gal Glivar (Slo)  
4. Lennert Teugels  
5. Paul Ourselin (Fra)  
Stand
1. Joseph Blackmore (GBr)