Ga naar de inhoud

Lecerf ziet nieuwe gooi naar ritwinst mislukken in slotkilometer, ploeggenoot Reinderink wel leider in Rwanda

 di 20 februari 2024 15:17

De jonge Belgische wielrenner William Junior Lecerf (21) heeft zich ook in de derde etappe van de wielerronde van Rwanda in de kijker gereden. Lecerf zag een late uitval sneuvelen in de slotkilometers, maar zijn Nederlandse ploegmaat bij Soudal Quick-Step, Pepijn Reinderink, neemt wel de leiderstrui.

In de heuvelachtige derde etappe van 140 kilometer tussen Huye en Rusizi reed het peloton voor een groot deel op meer dan tweeduizend meter boven zeeniveau.

 

De opleidingsploeg van Soudal - Quick Step voelde zich duidelijk in zijn sas en speelde een belangrijke rol in de achtervolging op zes Afrikaanse vroege vluchters.

 

William Junior Lecerf probeerde dat werk te verzilveren met een aanval in de lastige finale, maar hij werd in de slotkilometers terug bijgehaald door een klein peloton.

 

De Colombiaan Jhonatan Restrepo sprintte uiteindelijk naar de ritzege voor zijn Italiaanse ploeg Team Polti Kometa, voor de neus van de Brit Joseph Blackmore (2e), Pepijn Reinderink (3e) en de Belg Johan Meens (4e).

 

Reinderink, vorig jaar Nederlands beloftekampioen en net als Lecerf intussen al lid van het WorldTour-team van Soudal Quick-Step, neemt de leiderstrui over van de Israëliër Itamar Einhorn, die op de beklimmingen in de problemen was gekomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De jonge garde van Soudal-Quick Step toont zich:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
uitslag rit 3 Ronde van Rwanda
1  Jhonatan Restrepo Team Polti Kometa  
2  Joseph Blackmore Israel - Premier Tech z.t.
3  Pepijn Reinderink Soudal - Quick-Step Devo Team z.t.
4  Johan Meens Bingoal WB z.t.
5  Fabien Doubey TotalEnergies z.t.