Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 16  /  18 - Amstel Gold Race
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Warre Vangheluwe is klassiekerverrassing bij Soudal-Quick Step: "Kan hier mijn zelfde mopjes maken"

 vr 23 februari 2024 13:51

Nieuwe naam bij de Wolfpack voor het openingsweekend: neoprof Warre Vangheluwe kon zich meteen in de felbegeerde voorjaarsploeg van Soudal-Quick Step knokken. Maar wie is de 22-jarige West-Vlaming?

Warre Vangheluwe had de beloftecategorie al bijna helemaal uitgespeeld, toen hij het bevrijdende telefoontje kreeg van Patrick Lefevere: hij mocht doorstromen van de opleidingsploeg naar de profs van Soudal - Quick Step.

Een droom die uitkwam voor de toen toch al 22-jarige Vangheluwe. Maar dat was nog maar het begin. In de voorbereidingskoersen kon hij genoeg overtuigen om een plaatsje te veroveren in de ploeg voor de Omloop en Kuurne.

 

"Dit is een beetje onwerkelijk. Een droom die werkelijkheid is geworden en die nog steeds als een droom voelt."

 

Vangheluwe stamt uit een wielerfamilie - zijn broer Seppe is verzorger bij Lotto-Dstny, broer Robbe was ooit een verdienstelijk jeugdrenner - maar toch leek hij op jonge leeftijd al verloren voor de topsport.

Op zijn 9e raakte hij met zijn fietsje betrokken in een verkeersongeluk en belandde hij anderhalve week in een coma. Drie jaar lang mocht hij niet koersen en ook daarna ging het moeizaam. "Ik schreeuwde vaak van de hoofdpijn toen ik aan de finish kwam", zei hij daarover.

 

Maar 10 jaar later rijdt Vangheluwe dus zij aan zij met toppers als Evenepoel, Lampaert, Asgreen en Alaphilippe. "Ik zit in een supergemoedelijke ploeg."

 

"Vorige week reed ik samen met Remco in de Algarve en ik voelde me niet minder. Ik kan mezelf zijn, kan dezelfde mopjes aan tafel maken. Dat voelt supergoed."

 

(lees voort onder de Instagrampost)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fanclub Warreors: "Past bij mij, want ging niet van leien dakje"

Vangheluwe komt onder meer in de ploeg bij Soudal-Quick Step, omdat werkpaard Tim Declercq naar Lidl-Trek is getrokken. De jonge renner weet dan ook wat er van hem verwacht wordt.

 

"Ik sta in steun van de ploeg. Ik ben hier vooral om ervaring op te doen en sterker te worden."

 

De Vlaamse koersen kunnen Vangheluwe het meest bekoren. "De Omloop, de Ronde, Dwars door Vlaanderen, ... Daarom ben ik beginnen te koersen."

 

"Ik wil zien hoever ik in die koersen kan geraken. Eerst in een dienende rol, maar op termijn kan ik misschien toch ergens mijn plaatsje afdwingen."

 

Vangheluwe mag bij de profs dan nog een onbeschreven blad zijn, hij heeft toch al een eigen fanclub. Broer Robbe hield vorig jaar de 'Warreors' boven de doopvont.

 

"Dat past bij mij. Het is in mijn carrière niet altijd van een leien dakje gegaan. Het is een heel warme supportersclub. Wie lid wil worden, vindt alle informatie op hun Facebook-pagina."

Gerelateerd: