Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Rafael Nadal past voor Doha en zaait twijfel over toekomst: "Hoeveel ik nog zal spelen? Niet veel"

 do 15 februari 2024 13:05
Nadal sukkelt van de ene blessure in de andere.

Rafael Nadal zal dan toch niet deelnemen aan het ATP-toernooi van Doha. De Spanjaard, die dit jaar snel weer uitviel na zijn comeback in Australië, is nog niet fit. Nadal (37) twijfelt over zijn toekomst, maar wil zich nog tonen op Roland Garros en de Spelen. "Ik weet niet of dat zal lukken, maar ik denk het wel."

"Jammer genoeg ben ik niet klaar om te spelen. Ik zal niet naar Doha komen, waar ik heel graag zou gespeeld hebben na mijn onvergetelijke winst in 2014."

 

Een teleurgestelde Rafael Nadal kondigde gisterenavond op sociale media aan dat hij dan toch moet passen voor het ATP-toernooi in Doha, volgende week.

 

De 37-jarige Spanjaard zou er terugkeren in het circuit nadat hij begin dit seizoen een spierscheurtje had opgelopen tijdens de kwartfinales op het toernooi van Brisbane. Maar hij raakt niet tijdig speelklaar.

 

Bij het Spaanse La Sexta vertelde Nadal zich nu verder klaar te stomen voor een galamatch in Las Vegas, op 3 maart tegen landgenoot Carlos Alcaraz, en het toernooi van Indian Wells.

Roland Garros is een doel, net als de Spelen in Parijs. Of dat zal lukken? Dat kan ik niet met zekerheid zeggen, maar ik denk het wel.

Rafael Nadal

Over het verdere verloop van zijn carrière zaaide Nadal wel opnieuw twijfel. Het lijkt er zo almaar meer op dat 2024 wel degelijk zijn laatste seizoen wordt.


"Welke evenementen ik nog zal spelen dit jaar? Dat weet ik nog niet. Maar eerlijk: het zullen er niet veel zijn", sprak de 22-voudige grandslamwinnaar.


Nadal hoopt er vooral bij te zijn in 'zijn' Parijs, waar hij al veertien keer won. "Roland Garros is een doel. En ik wil ook graag naar de Olympische Spelen (in Parijs). Of dat gaat lukken? Dat kan ik niet met zekerheid zeggen, maar ik denk het wel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: