Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8860
3
Carlos Alcaraz
7345
4
Daniil Medvedev
7195
5
Alexander Zverev
5435
62
Andrey Rublev
4740
71
Casper Ruud
4535
81
Stefanos Tsitsipas
3860
9
Hubert Hurkacz
3730
10
Grigor Dimitrov
3605

Boris Becker en Holger Rune zetten samenwerking nu al stop: "Ik kan niet bieden wat hij nodig heeft"

 di 6 februari 2024 18:29
De Australian Open was een tegenvaller voor Holger Rune.

De wegen van Boris Becker en Holger Rune (ATP-8) scheiden. De 56-jarige Duitser, zesvoudig grandslamwinnaar, begeleidde de twintigjarige Deen sinds oktober vorig jaar. Na een tegenvallende Australian Open, waarin Rune in de tweede ronde werd uitgeschakeld, stopt de samenwerking.

"Om dit succesvol te laten zijn, zou ik veel meer beschikbaar moeten zijn voor Holger dan ik momenteel ben", postte Boris Becker op sociale media.

 

"Door professionele verplichtingen en privéverantwoordelijkheden kan ik Holger nu niet bieden wat hij nodig heeft." Becker vergezelde Holger Rune ook niet in Melbourne.

 

"Ik wens hem het beste en zal altijd zijn grootste fan blijven", ging hij verder. "Ik heb oprecht genoten van onze periode tezamen."

 

Voor Becker was het zijn eerste job in het proftennis sinds zijn vrijlating uit de gevangenis in december 2022.

 

Rune brak vorige week ook al met zijn Zwitserse trainer Severin Lüthi, de ex-coach van Roger Federer. Lüthi trainde hem pas vanaf december.

 

Ook hij kon Rune niet voltijds vergezellen op het circuit. Kenneth Carlsen, een van de andere trainers in de staf rond Holger Rune, nam de taken van Lüthi over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.