Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Dirk Gerlo: "Schakelt Rafael Nadal snel over naar gravel? Zou logisch zijn"

 zo 7 januari 2024 14:55
Dirk Gerlo
Dirk Gerlo: "Het tennis mist figuren als Rafael Nadal."

Rafael Nadal (37) heeft zich bij zijn comeback snel geblesseerd. Onze commentator Dirk Gerlo gelooft nog in successen voor de Spaanse toptennisser. "Op Roland Garros wordt hij altijd een andere speler."

Rafael Nadal zei vanochtend af voor de Australian Open. Na enkele wedstrijden op het voorbereidingstoernooi van Brisbane sukkelt hij opnieuw met zijn heup.

 

"Nadal speelde er goeie wedstrijden", zag onze commentator. "Hij zorgde voor een hype."

 

"Het tennis heeft zulke figuren nodig en dan is het heel jammer dat hij er straks niet bij zal zijn in Melbourne."

 

"Zijn laatste match in Brisbane, tegen de Australische pitbull Jordan Thompson, was een hele zware. En dan zag je dat drie matchen in vier dagen net iets te veel van het goede was voor het lichaam van Nadal."

 

(lees voort onder de foto)

Rafael Nadal
"Drie matchen in vier dagen is nog net iets te veel van het goede voor het lichaam van Nadal."

"Op Roland Garros wordt Nadal een andere speler"

Een intense match (van 5 sets) kan Rafael Nadal naar eigen zeggen nog niet aan. Dirk Gerlo sluit niet uit dat het later dit seizoen wel lukt voor Spaanse toptennisser.

 

"In februari zie ik hem naar Zuid-Amerika om snel over te schakelen naar gravel. Doet hij dat niet, dan kan hij naar Miami en Indian Wells in de Verenigde Staten."

 

"Al is hardcourttennis erg belastend voor het lichaam", weet onze tenniscommentator, die Nadal nog even tijd ziet nemen.

 

"Hij kiest beter voor de Europese graveltoernooien in april. Dan heeft Nadal de ruimte om fysiek alles op punt te zetten voor vijfsetters."


"Het zou het meest logische scenario zijn", vindt Gerlo. "Want op Roland Garros wordt Nadal een andere speler. Ik acht een 15e eindzege nog altijd mogelijk."

 

"Mentaal kan hij het nog altijd opbrengen, maar naast zijn waslijst aan blessures kan je niet naast. En die wordt elk jaar langer."

Rafael Nadal
Doet Rafael Nadal er een 15e eindzege bij in Parijs?
Gerelateerd: