Ga naar de inhoud

Ontlading bij KV Oostende na nieuwe bekerstunt: "Ongelooflijk, dit hadden we nooit gedacht"

 wo 17 januari 2024 23:10

Afgelopen zondag droegen de KV Oostende-fans hun club nog symbolisch ten grave, maar vanavond werden de financiële zorgen even naar de achtergrond geduwd aan de kust. Dankzij een nieuwe bekerstunt tegen RWDM staat KV Oostende verrassend in de halve finales. "Dit is ongelooflijk, dit hadden we nooit gedacht."

Brent Laes zorgde voor de bevrijdende 2-0 tegen RWDM en knalde KV Oostende zo naar een plek bij de laatste vier. "Ik zag de bal perfect komen. Het was een ideale bal om op mijn borst te nemen en te controleren. Daarna dacht ik: gewoon schieten. Hij ging lekker binnen."

 

"De ontlading is heel groot. We hebben dit weekend veel vertrouwen getankt met die overwinning tegen Zulte Waregem. We voelen gewoon dat we een sterke ploeg zijn."

 

"Er zit vertrouwen in de ploeg en dat zie je ook op het veld. In zo'n bekerwedstrijd is het belangrijk dat je op voorsprong komt. Daarna hielden we het wat meer gesloten en probeerden we het wat meer op de counter. Uiteindelijk viel die 2-0 en toen probeerden we de match dood te maken."

 

"Ik denk dat onze inzet wat groter was. Wij voelden de steun van de supporters meteen. We hebben weinig kansen weggegeven en zijn heel efficiënt geweest. Er was enkel die bal die we op de lijn weghaalden. Als die 2-1 valt, dan komen zij misschien nog terug. Maar dat gebeurde niet. Dit is een mooi resultaat."

 

En dat allemaal ondanks het financiële noodweer waarin KV Oostende verkeert. "Iedereen binnen de club doet zijn beste om ook het financiële in orde te krijgen. We zijn nu ook betaald. Misschien gaf dat ook een extra boost. Wij focussen ons op het veld, het is aan de anderen om het financiële te doen."

Iedereen binnen de club doet zijn beste om ook het financiële in orde te krijgen. We zijn nu ook betaald. Misschien gaf dat ook een extra boost.

Brent Laes

"Twee heel moeilijke weken achter de rug"

Ook aanvaller Mohamed Berte stond na afloop te glunderen. "Dit is ongelooflijk. Bij de start van de bekercompetitie hadden we nooit gedacht dat we de halve finales zouden halen. Nu willen we ook daar iets laten zien."

 

"We hebben met hoge druk gespeeld en RWDM zo in de problemen gebracht. Het is goed uitgedraaid. We konden scoren in de eerste helft en toen kwam het erop aan om die bevrijdende tweede goal te maken. Dat hebben we gedaan en daarna zijn we er ook in geslaagd om de nul te houden. "


"We hebben twee heel moeilijke weken achter de rug met het ongeval van onze ploegmaat (Dapo Mebude, red.). We hebben ook twee dagen niet getraind voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Vandaag hebben we ons plan getrokken en we moeten nu in deze flow blijven en dit weekend proberen te winnen tegen Franc Borains."

 

Berte blijft ook kalm bij de  financiële besognes van de club. "Ik heb het geluk dat ik Franstalig ben. Mijn familie en vrienden zijn niet echt op de hoogte van de situatie van de club, ik praat er ook zelf niet over."

Shoffner: "De spelers hebben alles gegeven"

Een binnenkomer die kan tellen voor Jamath Shoffner, de kersverse trainer van KV Oostende. De Amerikaan was dan ook tevreden over zijn debuut. "Dit is een mooie manier om hier te beginnen bij Oostende. De supporters zorgden voor een geweldige sfeer en de spelers hebben alles gegeven."

 

"Dit is het voetbal dat we willen zien. Met intensiteit en agressie spelen, de spelers hebben het uitstekend gedaan. Sommige zaken in balbezit kunnen zeker nog beter, we moeten ook nog iets compacter spelen. We kijken nu uit naar die halve finale, ik denk niet dat de spelers een voorkeur hebben qua tegenstander. Dat geldt ook voor mij."

 

Robbie D'Haese heeft wél een voorkeur. "Ik hoop persoonlijk op Antwerp, om dan tegen Jelle Bataille te spelen. We hebben nu Genk en RWDM verslagen in de beker. Waarom zouden we niet gewoon kunnen doorgaan en dan naar de Heizel gaan?"

 

"Ik kan het eigenlijk nog niet geloven. Ik denk dat de hele ploeg het nog niet kan geloven. Na alles wat er gaande is in de club. Je ziet dat we als ploeg vechten voor elkaar. Niemand verwachtte dat wij in de halve finales van de beker zouden staan, maar we hebben het wel gedaan."

 

"We zijn zeker dichter naar elkaar toegegroeid. In zo'n periode heb je enkel elkaar, dat zag je vandaag ook op het veld. Het ongeval van Dapo heeft ons ook allemaal geraakt. Deze overwinning en die van afgelopen weekend zijn voor hem."

 

"Ik denk dat alles er nu wel beter uitziet voor Oostende. Ook financieel is er positief nieuws. Dat helpt ons ook als groep om verder te werken."

We zijn zeker dichter naar elkaar toegegroeid, dat zag je ook op het veld. Het ongeval van Dapo heeft ons ook allemaal geraakt. Deze overwinning is voor hem.

Robbie D'Haese
Gerelateerd: