Ga naar de inhoud
Oostende viert de 2-0 van Brent Laes.

Weer een mirakeltje ondanks de miserie: geplaagd KV Oostende staat in halve finale na stunt tegen RWDM

 wo 17 januari 2024 22:04
 1. 12' - Geel - Florian Le Joncour
 2. 27' - Doelpunt - Ewan Henderson (1 - 0)
 1. 60' - Doelpunt - Brent Laes (2 - 0)
 2. 67' - Verv. Florian Le Joncour door Djovkar Doudaev
 3. 67' - Verv. Carlos Alberto door Mickaël Biron
 4. 71' - Geel - Romildo
 5. 73' - Geel - Abner
 6. 74' - Verv. Daniel Perez door David Atanga
 7. 80' - Verv. Robbie D'Haese door Andy Musayev
 8. 81' - Geel - Ilay Camara
 9. 84' - Verv. Abner door Youssouf Koné
 10. 89' - Geel - Makhtar Gueye
 11. 90+2' - Geel - Djovkar Doudaev
 12. 90+2' - Verv. Mohamed Berte door Luis Hartwig
Croky Cup - speeldag 1 - 17/01/24 - 20:17
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
27'
Ewan Henderson
27'
Ewan Henderson
1 - 0
60'
Brent Laes
60'
Brent Laes
2 - 0

De crisis is even vergeten bij KV Oostende. Na een nieuwe stunt tegen RWDM staat de geplaagde kustploeg zowaar in de halve finale van de Beker van België. Henderson strafte eerste een blunder van doelman Hubert af, op het uur zorgde Laes voor de 2-0. Zorgt KVO straks voor een mirakelparcours richting finale ondanks de miserie?

KV Oostende - RWDM in een notendop:

 • Sleutelmoment: In de slotfase komt RWDM nog akelig dicht bij de aansluitingstreffer. Gueye troeft doelman Gabriël af op een voorzet van Dwomoh, maar Medley kan de kopbal nog net voor de doellijn keren. De 2-1 blijft uit, net als een mogelijk dolle slotfase.

 • Man van de match: Brent Laes deed de geplaagde KVO-supporters nog eens kirren van plezier. Op het uur zorgde hij met een heerlijke trap hoog in doel voor de verlossende 2-0. De bekroning op zijn sterke match, waarin hij zich de ziel uit het lijf rende.

 • Opvallend: Drie jaar op rij hield het bekerverhaal van KV Oostende op in de 1/8e finales. Nu zit de kustploeg net als vijf jaar geleden nog eens in de halve finales. Toen ging het pas na strafschoppen onderuit tegen KAA Gent.

Hubert flatert tegen ex-ploeg

Dat het KVO-schip onder Amerikaanse vlag langs alle kanten water maakt, werd de afgelopen tijd pijnlijk duidelijk. Supporters van de kustploeg hielden vorig weekend zelfs een symbolische begrafenis. Interim-coach Michiel Jonckheere hield het voor bekeken en ook voorzitter Frank Dierckens nam met pijn in het hart ontslag.

Geen ideale omstandigheden om te debuteren voor kersvers KVO-trainer Jamath Shoffner. Na een slappe openingsfase schrok de Amerikaan zich net als iedereen wellicht een hoedje toen KV Oostende iets voor het halfuur uit het niks op voorsprong kwam. Met dank aan Hubert. De ex-doelman van KVO verkeek zich helemaal op ongevaarlijk afstandsschot van Henderson.

Een meevaller voor het geplaagde KVO, een domper voor RWDM. De bezoekers slaagden er ook na de tegengoal niet in om hun niveau op te krikken. Verder dan wilde schoten van Camara en Gueye kwamen de Brusselaars niet.

Laes brengt geplaagde KVO-fans in extase

Met invallers Sanchez en Mboup in de ploeg toonde RWDM een ander gelaat bij de start van de tweede helft. De powerplay leverde een gevaarlijk schot van Mboup op, maar Gabriël ging goed plat.

Oostende kraakte niet onder de druk en sloeg op het uur opnieuw genadeloos toe. Na een knappe één-twee op de rechterflank bracht de doorgebroken Decoene de bal goed voor en Laes knalde de 2-0 hoog in doel.

RWDM toonde zich daarna weer een zootje ongeregeld, zonder samenhang. Het was daarentegen Hubert die zijn kunnen moest tonen op pogingen van D'Haese en Medley. Toch werd het in de slotfase nog even spannend voor KVO toen Gueye Gabriël te grazen nam, maar Medley kon de kopbal nog net voor de lijn keren.

Geen aansluitingstreffer en dus ook geen dolle slotfase meer. Oostende gaf de kwalificatie niet meer uit handen en staat net als vijf jaar geleden in de halve finales van de beker. Middenin het financiële noodweer een sportieve opsteker van jewelste. De vreugdeuitbarsting in de Diaz Arena loog er dan ook niet om.

Gerelateerd:

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+4'

Einde

Tussen alle financiële problemen door een sportieve opsteker van jewelste voor KV Oostende. De kustploeg pakt uit met een nieuwe bekerstunt en schakelt na Eupen en Racing Genk met RWDM nu een derde eersteklasser uit. Net als vijf jaar geleden staat het in het halve finales van de beker. Daarin neemt KVO het op tegen OH Leuven of Antwerp.

90+2'

De buit is binnen voor Oostende. Laes dringt zelfs nog even aan voor een derde goal van de thuisploeg, maar Hubert is op de afspraak.

90+2'
wissel
86'

Medley haalt aansluitingstreffer van de lijn!

Plots wordt het dan toch nog even héél warm voor Oostende. Gueye neemt Gabriël te grazen op een voorzet van Dwomoh, maar Medley kan de kopbal nog net voor de doellijn keren. Bij RWDM zagen ze de bal over de lijn, maar De Cremer gaat er niet op in. Gueye krijgt zelfs nog geel voor protest.

84'

Oostende komt nog eens opzetten. Wylin wordt gelanceerd en haalt na een knappe borstcontrole uit, maar zijn poging strandt in het zijnet.

84'
83'
83'

Ook Koné wordt nog in de strijd gedropt bij RWDM, maar voorlopig halen alle wissels van coach Caçapa niks uit. Oostende komt steeds dichter bij een plek in de halve finales van de beker. 

82'

Het is aftellen geblazen voor iedereen die Oostende een warm hart toedraagt. Bij RWDM zit er geen samenhang in het zootje ongeregeld. Er loopt altijd wel iets verkeerd in het samenspel.

Tom Boudeweel op Radio 1
80'

Geel voor Camara

Camara haalt Berte onderuit. Ook hij loopt tegen een gele kaart aan.

80'
79'

Zit er nog wat in de tank bij RWDM? De tijd begint stilaan te dringen voor de bezoekers. Op het gevaarlijk schot van Mboup na is RWDM ook in de tweede helft onmondig.

77'

Nog een frisse kracht erbij voor Oostende. Musayev komt tussen de lijnen, D'Haese mag gaan rusten.

74'
wissel