Ga naar de inhoud

Welsh supertalent stopt met rugby om NFL-droom na te jagen: "Mag deze kans niet laten liggen"

 di 16 januari 2024 19:06
Rees-Zammit
Louis Rees-Zammit (midden) aan het werk op het afgelopen WK rugby.

Donderslag bij heldere hemel voor de rugbyfans in Wales, want hun ster Louis Rees-Zammit heeft plots beslist om de sport de rug toe te keren. De 22-jarige Rees-Zammit maakt de overstap naar het American Football, waar hij zich wil klaarstomen voor de NFL.

"Het is nog lang geen 1 april, kerel!"

 

De reactie van Dillon Lewis, ploegmaat van Louis Rees-Zammit bij Wales, spreekt boekdelen. Het nieuws van zijn overstap slaat dan ook in als een bom in de rugbywereld.

 

Voor wie het rugby van nabij volgt, zal de naam Louis Rees-Zammit zeker een belletje doen rinkelen. De afgelopen jaren brak de spectaculaire vleugelspeler immers het ene na het andere record.

Op zijn 18e debuteerde hij als jongste speler ooit voor Gloucester in de Premier League. Niet veel later had hij ook het record van jongste speler met een hattrick aan try's achter zijn naam.

Rees-Zammit werd ook bij Wales snel opgeroepen en maakte de voorbije jaren steeds deel uit van het team dat deelnam aan de Six Nations en onlangs nog het WK, waar hij strandde in de kwartfinale.

Het was een eer om voor Wales te spelen, maar de tijd is rijp om een andere droom na te jagen.

Louis Rees-Zammit

Dat alles geeft de golden boy - ook populair dankzij zijn looks en zijn relatie met een beroemde influencer - nu op voor zijn droom om het te maken in de NFL

 

Rees-Zammit heeft zich ingeschreven in het programma dat de belangrijkste American Football-competitie op poten heeft gezet om meer spelers van over de hele wereld klaar te stomen voor het grote werk.

 

"Het was een ongelooflijke eer om rugby te spelen voor mijn land", zegt Rees-Zammit. "Toch denk ik dat de tijd rijp is om een andere droom na te jagen. Dit zijn kansen die zich niet vaak voordoen."

 

Rees-Zammit is niet de eerste rugbypspeler die de overstap probeert te maken naar de NFL, al is het heel zeldzaam dat iemand de top bereikt in beide sporten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.