Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8860
3
Carlos Alcaraz
7345
4
Daniil Medvedev
7195
5
Alexander Zverev
5435
62
Andrey Rublev
4740
71
Casper Ruud
4535
81
Stefanos Tsitsipas
3860
9
Hubert Hurkacz
3730
10
Grigor Dimitrov
3605

Rafael Nadal tempert verwachtingen bij comeback in Brisbane: "Genieten staat voorop, niet winnen"

 vr 29 december 2023 08:08
" "
Rafael Nadal speelde zijn laatste match half januari op de Australian Open.

Een van de komende dagen maakt Rafael Nadal in Brisbane zijn terugkeer na bijna een jaar zonder competitie. De 37-jarige Spanjaard, die in juni geopereerd werd aan zijn heup, zegt dat het voor hem "onmogelijk" is om aan het winnen van toernooien te denken.

Rafael Nadal speelde zijn laatste match in de tweede ronde van de Australian Open half januari. De 22-voudige grandslamwinnaar kreeg toen last van zijn heup, wat in juni leidde tot een operatie. Hij zou uiteindelijk 50 weken aan de kant staan.

Nadals rivalen - Djokovic en Alcaraz op kop - geloven dat de Spanjaard op zijn competitieve best zal zijn, maar die tempert de verwachtingen in wat mogelijk zijn laatste seizoen zal zijn.

"Ik voel me goed, maar het is onmogelijk om vandaag aan het winnen van toernooien te denken. Dat ik hier ben, is al een overwinning op zich", vertelde Nadal aan de pers. "Wat wel mogelijk is, is genieten van mijn comeback. Na een jaar weg van de courts verwacht ik niet veel."

Nadal voerde de training de voorbije maanden op en oefende bij aankomst in Australië met nummer 8 van de wereld Holger Rune. "Ik voel me beter dan ik een maand geleden had durven te hopen."

Ik zal moeten aanvaarden dat het lastig kan worden en het niet perfect zal zijn. Maar de juiste spirit is alles.

Rafael Nadal

De Spanjaard, die teruggevallen is naar plek 672 op de ranking, verklaarde dat hij zich veel beter voelde dan een jaar geleden, maar dat hij nog geen langetermijndoelen kan stellen.

"Ik weet niet hoe de dingen zullen blijven gaan. Ik ben ook geen speler die voorspellingen probeert te doen voor welke termijn dan ook."

"Ik zal moeten aanvaarden dat het lastig kan worden en het niet perfect zal zijn. Ik kan alleen elke dag met de juiste spirit aanvatten. Ik hoop me competitief te voelen en kan niet meer dan mijn best doen."

ATP-Brisbane begint zondag, vandaag is de loting. De Australian Open is van 14 tot 28 januari.

Gerelateerd: