Ga naar de inhoud

Bert en Bavo gaan olympisch: van een moordwapen over indroppen tot hoogtevrees aan een touw

 vr 17 mei 2024 12:55

Met de Olympische Spelen in Parijs om de hoek willen Bert en Bavo ons zo veel mogelijk olympische sporten beter leren kennen. Het duo ging al langs bij judoka Matthias Casse, skateboardster Lore Bruggeman en klimmer Hannes Van Duysen. Een nieuwe sport leren gebeurt met vallen en opstaan, ook letterlijk.

Judo: leren vallen, werpen én wurgen met Matthias Casse

Judoka Matthias Casse - die olympisch goud najaagt in Parijs - werpt Bert en Bavo in het judobad. Veel plezier, nog meer zweet, een protje én tranen verzekerd: "Het mag stevig zijn, hè."

Skateboarden: pushen, een ollie en indroppen van een quarter

Onder deskundige begeleiding van Lore Bruggeman stappen Bert en Bavo met een bang hartje voor het eerst op een skateboard.  Niet alles loopt op wieltjes, komen ze er zonder kleerscheuren en breuken van af?

Sportklimmen: angstzweet en hoogtevrees overwinnen

Met toptalent Hannes Van Duysen gaat de eerste kennismaking van Bert en Bavo met sportklimmen met vallen en opstaan, maar ons duo doet niet uit de hoogte en laat zich verleiden tot een snelheidsrace. 

Bekijk alle afleveringen ook op VRT MAX

Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
13 afleveringen
Gerelateerd: