Ga naar de inhoud

Jens Schuermans leert Bert en Bavo mountainbiken: "Het enige dat fout kan gaan, is over de kop gaan"

 vr 17 mei 2024 12:33
Bert De Backer, Jens Schuermans en Bavo Mortier

Met de Olympische Spelen in aantocht willen Bert en Bavo ons zo veel mogelijk olympische sporten leren kennen. Daar hoort ook cross country mountainbiken bij, met tweevoudig olympiër Jens Schuermans als de ideale gids.

Mountainbiker Jens Schuermans was er al bij op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro en Tokio en is goed op weg om zich samen met collega Pierre de Froidmont ook te kwalificeren voor Parijs 2024.

 

Schuermans is dus de ideale leermeester voor Bavo en Bert. Onder zijn ervaren vleugels verlegt vooral Bavo zijn grenzen en gaat het duo letterlijk van de grond.

 

Bavo en vooral Bert hebben natuurlijk al veel fietservaring, maar bij mountainbike leren ze de fiets op een heel andere manier kennen.

 

Ook de kick en de adrenaline doen hun werk. "Sommige dingen zijn leuk, omdat ze een klein beetje gevaarlijk zijn." Dat merken we bij de sprongen en de rock garden, een steile rotsafdaling.

 

Natuurlijk eindigt de dag met een wedstrijdje tussen Bert en Bavo. "Ik heb toch het gevoel dat het echt competitie is en dat had ik vooraf niet gedacht", bekent ex-wielerprof Bert De Backer. Wie rijdt het snelste rondje?

Bekijk de volledige aflevering met Jens Schuermans

Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
13 afleveringen
Gerelateerd: