Ga naar de inhoud

Bert en Bavo smijten zich op olympische stage met topjudoka Matthias Casse: "Dat is een moordwapen, jongen!"

 wo 17 april 2024 09:02

De Spelen gaan ze niet meer halen, maar 100 dagen voor de openingsceremonie in Parijs wagen Bert en Bavo zich aan een reeks snelcursussen bij onze Belgische toppers. Wereldkampioen Matthias Casse - die olympisch goud najaagt - werpt ons duo in het judobad. Veel plezier, nog meer zweet én tranen verzekerd: "Het mag stevig zijn, hè."

Wie beter dan Matthias Casse voor een stage op niveau.

 

Wereldkampioen, Europees kampioen én nog eens 5 zilveren en 2 bronzen plakken op de grote kampioenschappen. Waarvan een derde stek op de Olympische Spelen in Tokio.

 

Je merkt het: enkel het hoogste schavot op de Spelen ontbreekt nog. Maar voor onze topper in de categorie tot 81 kg die najaagt, gunt hij Bert en Bavo een inkijk in zijn sport.

 

Een die niet voor watjes is.

 

Vallen, grepen, worpen tot zelfs wurgingen: ons duo ondergaat alle elementen van het judo op de tatami. De ene verteert het al beter dan de andere, maar aan (sport)plezier geen gebrek. 

 

Neem het notitieboekje tijdens deze korte stage alvast bij de hand. Zo ben je helemaal mee voor de kampen van Casse in Parijs!

Volg de reeks op VRT MAX

Bert en Bavo werpen hun olympische voorbereiding op gang met Matthias Casse
Stoomcursus door een wereldkampioen. Bert en Bavo hijsen zich voor hun eerste stage in een kimono met Matthias Casse, de topjudoka die straks voor goud gaat in Parijs. Na de nodige grapjes gaat het er al snel hard aan toe bij het duo. Wie gaat plat op de mat?
dinsdag 16/0411 min