Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de giromanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tim Merlier is zijn declassering nog niet vergeten: "Motiveert om me te bewijzen"

 vr 17 mei 2024 13:39
Tim Merlier voor rit 13.
Tim Merlier voor rit 13.

Na zijn declassering in de massasprint van eergisteren krijgt Tim Merlier 2 dagen later al een kans op sportieve revanche. Rit 13 in de Giro is zo plat als een pannenkoek en dus staat een nieuwe sprint in de sterren geschreven. "Het is een etappe die ik al lang heb aangekruist."

"Ik ben mijn declassering nog niet vergeten, maar het motiveert wel om me te bewijzen. Het is een etappe die ik al lang heb aangekruist", klinkt het strijdvaardig bij Tim Merlier voor de start van rit 13.

 

"De finale wordt technisch, dus zal positionering andermaal van groot belang zijn. Ik heb vertrouwen in mijn trein."

 

Samen met de slotrit in Rome is dit de enige klassieke vlakke etappe deze Giro. "Het is hier al elke dag met de gas open geweest. Van mij mag er gerust een dagje meer vlak in zitten."

De schaafwonden zijn er nog na mijn val in de tijdrit en ook mijn lies is pijnlijk, maar ik kan mijn plan trekken.

Tim Merlier (Soudal-Quick Step)

"Mijn val in de tijdrit? De schaafwonden zijn er nog altijd en mijn lies is nog pijnlijk, maar ik kan mijn plan trekken."


Julian Alaphilippe zorgde gisteren al voor de 2e ritzege voor Soudal - Quick Step deze Giro, na Merlier al in week 1. Reden voor een feestje 's avonds?


"De staff heeft meer gevierd dan de renners. Voor ons was het snel genoeg focussen op de volgende dag. Maar we hebben er toch wel van genoten."