Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
45
6
5
0
1
11
4
2
KV Kortrijk
31
6
2
3
1
7
10
3
RWDM
30
6
2
3
1
8
9
4
KAS Eupen
28
6
1
4
1
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
7
3
2
0
1
4
1
2
KV Kortrijk
3
3
1
2
0
4
6
3
RWDM
3
3
1
2
0
4
5
4
KAS Eupen
4
3
1
1
1
4
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
9
3
3
0
0
7
3
2
KV Kortrijk
4
3
1
1
1
3
4
3
RWDM
4
3
1
1
1
4
4
4
KAS Eupen
0
3
0
3
0
1
5

De Boeck voelt zich "belachelijk gemaakt" door hetze rond ontslag: "Laatste die moeilijk doet over preisoep"

 vr 8 december 2023 12:09

Een ontslag dat nog lang zal nazinderen bij Glen De Boeck. De voormalige trainer van KV Kortrijk werd eerder deze week op straat gezet in West-Vlaanderen. De Boeck kreeg naar eigen zeggen geen reden bij zijn C4, wat hem enorm teleurstelt. "Ik word gewoon belachelijk gemaakt", vertelt hij nu over de hele soap die breed uitgesmeerd is in de media.

"Of het goed met me gaat? Goh, dat is een goede vraag."

 

Glen De Boeck is enkele dagen na zijn ontslag bij KV Kortrijk nog niet helemaal de oude. "Het doet altijd pijn", vertelt hij in Zijn Er Nog Vragen op Radio 1. "Zeker als het niet gaat over sportieve zaken.

 

De voormalige T1 van de West-Vlamingen kreeg de afgelopen weken een mediastorm te verduren. Grappen over zijn jassen, kritiek op een tekort aan zelfrelativering tot zelfs geruchten over soep passeerden allemaal de revue.

 

"Ik word belachelijk gemaakt", oordeelt De Boeck.

 

"Ik las gisteren dat ik lastig deed over preisoep. Ik kan je verzekeren: als iemand daar niet moeilijk over zou doen, ben ik het wel. Mensen begonnen dingen te verzinnen die niet klopten."

 

Een gebrek aan zelfrelativering heeft hij niet, oordeelt De Boeck. "Het is belangrijker dat je geen mensen belachelijk maakt. Jij doet toch ook aan wat je wilt? Ik voelde me een klein kindje op school met een bril die "brillenkast" genoemd werd."

 

"Mensen beoordeelden me niet om wat ik deed, maar om wat ik aandeed. Dat gaat om respect, een basiswaarde in het leven."

400% beter met Kortrijk

Een gebroken gevoel. Dat is wat Glen De Boeck overhoudt na zijn passage bij Kortrijk. Zeker ook door de manier waarop hij ontslagen is.

 

"Twee mensen van het management hebben me opgewacht op de club. Zij gaven me de droge boodschap van mijn ontslag. Echt argumenten waren er niet."

 

Dat zorgde voor een flinke portie teleurstelling: "Van het ene moment op het andere werd ik losgerukt van mijn spelers en staf, die ik als vrienden zag. Dat is best lastig."

 

"Die beleidsmensen snappen niet dat ik een mens ben van vlees en bloed. Ik kreeg veel berichten van spelers die het niet snapten. Alsook veel steun uit de voetbalwereld - zelfs van de grootste clubs in België - die zeggen dat het een schande is."

Je kunt niet verwachten van een trainer dat hij op twee maanden alles rechttrekt.

Glen De Boeck

Van té slechte resultaten met KVK, wil de trainer ook niet spreken.

 

"Allez? Ik heb Kortrijk overgenomen wanneer ze 2 op 24 pakten en onder mij haalden ze 8 op 24. Dat wil zeggen: 400% beter. Je kunt niet verwachten van een trainer dat hij op twee maanden alles rechttrekt", meent De Boeck.

 

"Ik vergelijk het altijd met een puppy kopen. Die kun je van jongs af aan trainen, terwijl een hond uit het asiel eerst dingen moet afleren. Zo gaat het ook wanneer je instapt midden in een seizoen."

 

"Daar hebben mensen blijkbaar geen geduld voor. 8 op 24 met een ploeg in die staat, vind ik geen slechte prestatie."

 

Al beseft De Boeck ook dat hij een verloren strijd voert. "Ik kan er niets meer aan veranderen, dus moet ik maar even recupereren. Ik gaf steeds 200% en zat om 6.30 uur in mijn wagen en was om 20 uur thuis."

 

"Ik heb roofbouw gepleegd op mijn lichaam en mijn gezondheid." Dus nu wil hij zich even richten op "plezierige" feestdagen met zijn familie en kinderen.

Gerelateerd: