Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
45
6
5
0
1
11
4
2
KV Kortrijk
31
6
2
3
1
7
10
3
RWDM
30
6
2
3
1
8
9
4
KAS Eupen
28
6
1
4
1
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
7
3
2
0
1
4
1
2
KV Kortrijk
3
3
1
2
0
4
6
3
RWDM
3
3
1
2
0
4
5
4
KAS Eupen
4
3
1
1
1
4
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
9
3
3
0
0
7
3
2
KV Kortrijk
4
3
1
1
1
3
4
3
RWDM
4
3
1
1
1
4
4
4
KAS Eupen
0
3
0
3
0
1
5

Joseph Akpala moet KV Kortrijk weer uit het slop trekken: "We geraken uit deze situatie"

 do 7 december 2023 16:25
Joseph Akpala.

De temperatuur gaat de komende dagen de hoogte in, maar bij KV Kortrijk zit die onder het vriespunt na het tweede trainersontslag dit seizoen. Joseph Akpala moet, ook al voor de tweede keer, depanneren. Morgen wacht meteen een zespuntenmatch tegen Westerlo. 

De parkeerplaats "GDB" stond vanmiddag leeg bij KV Kortrijk. Na het ontslag van Glen De Boeck is er voor de tweede keer een vacature.

 

De sportieve leiding wilde geen tv-interviews geven, maar zou in de zoektocht naar een nieuwe coach niet te hard van stapel willen lopen.

 

Dat betekent dat assistent Joseph Akpala weer moet invallen, iets wat hij een tijdje geleden ook al moest doen na het ontslag van Edward Still.

 

"Ik ben hier om de spelers en de club te helpen", vertelde de ex-spits van Club Brugge na de training vanmorgen.

 

"We gaan er morgen gewoon voor tegen Westerlo. We willen winnen en we hopen dat te kunnen doen."

In een moeilijke situatie als deze moeten mensen opstaan. Ik ben zeker dat we hier uit geraken.

interim-trainer Joseph Akpala

Akpala kijkt niet veel verder dan vrijdag en is ook niet bezig met zijn eigen toekomst. "Ik ben niet het belangrijkste onderwerp, dat zijn de spelers."

 

"Maar of ik wil blijven? Ik ben er als die kans er is. Dat is de droom van elke jonge coach. Je moet leren, maar ik focus me er niet op. Wel op de taken voor morgen."

 

De Nigeriaanse ex-aanvaller wil het woord "crisis" niet in de mond nemen. "Je zou het zo kunnen noemen na het ontslag van 2 trainers en door onze positie in het klassement, maar ik beschouw dit als een moeilijke periode die we meemaken."

 

"Dan moeten sommige mensen opstaan, in actie schieten en hun verantwoordelijkheid opnemen. Ik ben zeker dat we hier uit geraken."

 

Moet ook het bestuur zijn verantwoordelijkheid nemen? "Zij moeten beslissen wat ze moeten doen. Onze job ligt op het veld, die van hen naast het veld."

Technische staf: "Het kan nog goedkomen"

Ook het hart van enkele clubboegbeelden bloedt. "Het wordt een moeilijke opdracht", beseft keeperstrainer Glenn Verbauwhede. "Maar het komt altijd goed."

 

Kristof D'Haene, eind vorig seizoen gestopt, wil eveneens optimistisch blijven. "Alleen door vooruit te kijken geraken we uit het dal", zegt de assistent.

 

"Het kan nog goedkomen. We doen er alles aan en de spelers zullen vrijdag klaar zijn, denk ik."

Gerelateerd: