Ga naar de inhoud

RETRO: Theaterstukje Sa Pinto zet bekerduel tussen Anderlecht en Standard op stelten: "Nog nooit gezien"

 do 7 december 2023 11:18
De schwalbe van Ricardo Sa Pinto in 2017.

Zijn grootste frats als coach in de Jupiler Pro League? In het bekerduel tussen Anderlecht en Standard in 2017 zat Ricardo Sa Pinto plots niet meer in zijn dug-out maar wel op het veld. Een heus stukje theater volgde.

Anderlecht-Standard was in 2017 een ouderwetse cupmatch met alles erop en eraan, al kwam er na een minuut of 80 wel een dieptepunt met Ricardo Sa Pinto in de hoofdrol.

 

Nadat de 1/8e finale al eens was stilgelegd omdat enkele Standard-spelers waren getrakteerd op een bierdouche, zat Sa Pinto plots op het veld in plaats van in zijn dug-out. Uit een herhaling bleek dat er ook een bekertje bier net naast de Portugees was gegooid.

 

Peter Vandenbempt vertelde op Radio 1 hoe Sa Pinto als een wildeman tekeerging. "Wat een theater. Het is me het avondje wel. Dit heb ik nog nooit gezien. De trainer zit half op zijn achterwerk op het veld", zei de commentator.

 

Sa Pinto kon maar niet gekalmeerd worden, stak een zoveelste scheldtirade af en werd uiteindelijk naar de uitgang begeleid. Daar zag hij hoe Standard aan het langste eind trok met 0-1.

Kijk vanavond live naar Anderlecht - Standard

Vanavond volgt de apotheose van de speeldag in de Croky Cup. Dan zit u op VRT CANVAS, Radio 1 en onze website goed om de kraker tussen Anderlecht en Standard te volgen. In de competitie maakten de ploegen er een spektakelstuk van dat eindigde op 3-2 in Luik.

Gerelateerd: