Ga naar de inhoud

Nederland heeft lof voor Red Flames na "wonder" in Nations League: "Net een klein Nederland"

 wo 6 december 2023 08:53
De Red Flames slikten in de extra tijd nog twee doelpunten tegen Nederland.

Na een doldwaze ontknoping in de Women's Nations League mag Nederland naar de Final Four. De Red Flames, die ook nog kans maakten op groepswinst, blijven achter op de 3e plek, al brengen de woorden van de Nederlandse Daniëlle van de Donk misschien troost. "De Red Flames zitten in een stijgende lijn."

90+1': Nederland gaat door, 90+3' Engeland gaat door, 90+5' Nederland gaat door.

 

Met een mirakel in de extra tijd tegen de Red Flames heeft Nederland groepswinst afgedwongen in de Nations League. 

 

"We dachten dat we er waren en toen kregen we te horen dat Engeland weer had gescoord", vertelt Daniëlle van de Donk, die haar 150e interland speelde tegen België. "Gelukkig was er dan een wonder dat er nog een goal viel. We zijn heel blij."

 

De 4-0-zege van de Oranje Leeuwinnen vermijdt speculatie of Schotland in de 6-0-nederlaag tegen Engeland wel voluit is gegaan.

 

"Ik weet het niet", aldus Van de Donk. "Ik denk wel dat ze er alles aan hebben gedaan. Engeland kan veranderen in een machine, dus ik heb er veel respect voor dat ze nog zo veel hebben kunnen scoren en nog zo dichtbij zijn gekomen. Dat heeft ons het ontzettend moeilijk gemaakt."

 

Toch belanden Engeland en Schotland in de toekomst beter niet meer in dezelfde poule. "Het is een vreemde situatie, ik neem aan dat zij het ook niet prettig vinden. Ik denk dat we er in de toekomst voor moeten zorgen dat dit niet meer gebeurt."

Het wordt steeds moeilijker om tegen de Red Flames te voetballen.

Daniëlle van de Donk

Niet Engeland, maar Nederland maakt via de Final Four dus nog kans op een olympisch ticket. "Dat is een groot doel", zegt Van de Donk. "Ik kijk er enorm naar uit, want we worden er alleen maar beter van om tegen toplanden uit te komen."

 

Vallen de Red Flames ook al onder die categorie? Van de Donk stak de Belgen nog een hart onder de riem met enkele mooie woorden.

 

"Ze zitten in een stijgende lijn. Ik bekijk ze als een klein Nederland. Ze voetballen steeds beter en ook de speelsters worden beter. Het wordt steeds moeilijker om tegen hen te voetballen."

Gerelateerd: