Ga naar de inhoud

Nations League: Red Flames tegen Bosnië, Kroatië, Hongarije of Servië in barrage om behoud

 wo 6 december 2023 12:14
" "
Eerste, tweede of derde kon nog: het werd de derde plaats én dus barrages voor het behoud.

Ondanks een mooie campagne in de League A van de Nations League moeten de Belgische voetbalvrouwen als derde in hun groep barrages spelen om het behoud. Ze doen dat tegen een tweede uit de League B. De loting is maandag om 13 uur.

In de allereerste editie van de Nations League voor vrouwen trof België met Europees kampioen Engeland en Nederland twee toplanden. Schotland was van hetzelfde niveau als ons land.

De Red Flames deden het beter dan verwacht en deden tot de laatste speeldag mee voor de groepswinst. Maar de 4-0 gisteren in Nederland veroordeelde hen tot de derde plaats én een barragewedstrijd om het behoud in de League A.

 

Die barrage wordt in een heen- en terugmatch gespeeld tussen 21 en 28 februari tegen een nummer twee uit de 4 groepen van de League B.

Maandag om 13 uur loot de UEFA de wedstrijden. Mogelijke tegenstanders zijn Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Hongarije en Servië.

Als derde uit de League A is België reekshoofd en mag het de return thuis spelen.

België moet de tweekamp winnen om in de League A te blijven. Bij het behoud zijn ze minstens zeker van play-offs voor een ticket voor Euro 2025. Als het zakt, loopt de weg naar het EK 2025 langs twee voorrondes.

 

België en zijn mogelijke tegenstanders

Ter vergelijking: België is de nummer 18 van de wereld.

  • Servië: nummer 35
  • Hongarije: nummer 42
  • Kroatië: nummer 60
  • Bosnië-Herzegovina: nummer 68
Gerelateerd: