Ga naar de inhoud

Management Toon Aerts waarschuwt atleten om zo weinig mogelijk lokale zuivelproducten te consumeren in Flamanville

 vr 1 december 2023 17:46

Zondag strijkt de Wereldbeker veldrijden neer in Flamanville, de vermaledijde plek waar Toon Aerts en Shari Bossuyt positief testten op Letrozole Metabolite. Het management van beide renners laat niets aan het toeval over en heeft zijn veldrijders geadviseerd om er geen lokale zuivelproducten te eten.

Geen enkel Frans stadje dat zoveel vervloekt is ten huize-Toon Aerts als Flamanville.

 

In januari 2022 testte Aerts na de Wereldbeker in Flamanville positief op Letrozole Metabolite. Een jaar later testte Shari Bossuyt op dezelfde plek positief op hetzelfde product tijdens de Ronde van Normandië.

 

Aerts en Bossuyt delen hetzelfde management, dat vasthoudt aan de hypothese dat de positieve testen te wijten zijn aan een besmetting van buitenaf: meer bepaald koemelk.

 

"Daarom hebben we al onze renners die zondag in Flamanville meerijden persoonlijk geadviseerd om zo weinig mogelijk zuivelproducten (zoals yoghurt en melk) uit de streek te consumeren", klinkt het.
 

Onder meer Michael Vanthourenhout en Toon Vandebosch kregen dat advies te horen. "We hebben hen ook aangeraden om al hun voeding mee te nemen uit België."

 

"We baseren ons daarbij nog altijd op onze hypothese dat Toon en Shari positief getest hebben na het consumeren van zuivelproducten in Flamanville. Hun dossiers vertonen te veel gelijkenissen om dat te verwaarlozen."

 

"Letrozole Metabolite kan aanwezig zijn in koemelk. Dat hun positieve test daaraan te wijten is, is onze hypothese, maar die is niet bevestigd door labo-analyses", besluit het management.

Gerelateerd: