Ga naar de inhoud

Wereldbeker veldrijden klassement

naamresultaat
1
Eli Iserbyt
338
2
Joris Nieuwenhuis
313
3
Pim Ronhaar
295
4
Lars van der Haar
293
5
Niels Vandeputte
239
6
Mathieu van der Poel
221
7
Laurens Sweeck
220
8
Toon Vandebosch
213
9
Ryan Kamp
209
10
Thibau Nys
196
stand wereldbeker veldrijden mannen
1. Eli Iserbyt 208
2. Pim Ronhaar (Ned) 153
3. Lars van der Haar (Ned) 151
4. Joris Nieuwenhuis (Ned) 142
5. Laurens Sweeck 134
6. Niels Vandeputte 133
7. Ryan Kamp 127
8. Toon Vandebosch 112
9. Thibau Nys 105
10. Kevin Kuhn (Zwi) 105

kalender wereldbeker veldrijden

datum cross winnaar winnares
15/10 Waterloo (VS) Nys Van Empel
29/10 Maasmechelen Van der Haar Van Empel
12/11 Dendermonde Ronhaar Alvarado
19/11 Troyes (Fra) Iserbyt Alvarado
26/11 Dublin (Ier) Ronhaar Brand
03/12 Flamanville (Fra) Iserbyt Brand
10/12 Val di Sole (Ita) Nieuwenhuis Bakker
17/12 Namen Alvarado  
23/12 Antwerpen    
26/12 Gavere    
30/12 Hulst (Ned)    
07/01 Zonhoven    
21/01 Benidorm (Spa)    
28/01 Hoogerheide (Ned)    

Oersterke Eli Iserbyt pakt uit tegen Lars van der Haar en eist de Wereldbekertrui op

 zo 19 november 2023 16:06
WB Troyes
Wereldbeker veldrijden
8 rondes
15:10 Troyes
Eli Iserbyt
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8

  Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) mag de champagne ontkurken in Troyes. Na een lekke band remonteerde hij Lars van der Haar in de Franse Wereldbekermanche. Nummer 3 Joris Nieuwenhuis finishte op anderhalve minuut. In de tussenstand lost Iserbyt Van der Haar af als nummer 1.

  Een goede start was niet voor iedereen weggelegd in Troyes. Terwijl Thibau Nys uit zijn klikpedaal schoot, kreeg Eli Iserbyt zelfs af te rekenen met een lekke band.

  Wereldbeker-leider Lars van der Haar schoot wel als een raket uit de startblokken en legde meteen een moordend tempo op. Kamp, Ronhaar en Vandeputte probeerden tevergeefs aan te klampen.

  In de achtergrond gleed Iserbyt op zijn beurt als een mes door de boter richting de kop van de wedstrijd. Van der Haar voelde de bui hangen en koos met een fietswissel voor zekerheid. Halfweg cross kwamen beide renners opnieuw samen.

  Iserbyt rook bloed en bleef ronde na ronde de snelste tijd op de tabellen vlammen. Een machtsvertoon waar ook Van der Haar voor moest passen.

  Het leverde de vinnige Belg uiteindelijk niet alleen de zege op, maar ook de leidersplaats in de Wereldbeker. Joris Nieuwenhuis mocht op grote afstand ook mee het podium op.

   

  Volgende zondag wacht de Wereldbekermanche in het Ierse Dublin.

  Iserbyt: "Een van mijn favoriete crossen van het seizoen"

  Eli Iserbyt (1e): "Dit was een van mijn favoriete crossen van het seizoen. Na de verkenning kreeg ik wat stress, omdat ik wist dat het wel echt op mijn maat geschreven was. Ik wou hier ook heel graag winnen. Gisteren heb ik geprobeerd wat krachten te sparen. Lars van der Haar was supersterk en ik was blij dat ik het gaatje kon dichtkrijgen. Het was zaak om kalm te blijven na mijn lekke band. Ik heb praktisch geen fouten gemaakt."

  Lars van der Haar (2e): "Ik had zo graag willen winnen vandaag. Ik heb er alles aan gedaan, maar het was moeilijk om alleen vooraan te rijden. Ik kon ook niet zien of een andere lijn sneller was. Eli Iserbyt bleek ook gewoon twee lijnen sneller te rijden en dat zette mij ook meteen onder druk. Ik heb die druk nooit terug kunnen pakken."

  Joris Nieuwenhuis (3e): "Tot nu toe is dit het beste crossweekend van mijn carrière. De zege van gisteren gaf me ook extra motivatie om vandaag een nieuw podium te rijden."

  Uitslag WB Troyes

  naamresultaat
  1
  Eli Iserbyt
  in 56'35"
  2
  Lars van der Haar
  op 10"
  3
  Joris Nieuwenhuis
  1'29"
  4
  Gerben Kuypers
  1'41"
  5
  Ryan Kamp
  1'52"
  6
  Laurens Sweeck
  2'05"
  7
  Thibau Nys
  2'08"
  8
  Toon Vandebosch
  2'12"
  9
  Niels Vandeputte
  2'22"
  10
  Timon Rüegg
  2'24"

  Fase per fase

  16:07

  Iserbyt wint en wordt leider!

  Na een fenomenale prestatie mag Eli Iserbyt de armen in de lucht steken in Troyes. Ondanks een lekke band pakt de Belg toch nog de zege. Onze landgenoot wordt ook de nieuwe leider in de Wereldbeker. Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis mogen mee op het podium.

  16:06

  Iserbyt op weg naar de zege

  Ook Lars van der Haar lijkt Iserbyt niets meer in de weg te kunnen leggen. De Belg begeeft zich richting het laatste deel van het parcours en kan de zege al ruiken.

  16:04

  Sterke Nieuwenhuis

  Ook een mooie vermelding voor Joris Nieuwenhuis, die op een heel knap weekend kan terugblikken. 

  Gisteren was de Nederlander nog verrassend de beste in Merksplas, vandaag lijkt hij op weg naar een derde plek. Twee podiumplaatsen op twee dagen, het kan veel slechter.

  16:00

  LAATSTE RONDE

  Daar weerklinkt de bel! Iserbyt heeft een bonus van 8 seconden op Lars van der Haar. Niet voldoende om de wedstrijd rustig uit te rijden. Ieder foutje kan dus fataal zijn voor de leider.

  15:58

  Oersterke Iserbyt blijft vlammen

  Iserbyt legt ronde na ronde de snelste ronde af. We zijn al bijna vergeten dat de Belg in de openingsfase nog af te rekenen kreeg met een lekke band. Een zege vandaag zou alvast meer dan verdiend zijn.

  15:55

  9" voor Iserbyt

  Nog iets minder dan twee ronden te gaan en zowel Iserbyt als Van der Haar zitten helemaal op het tandvlees. Wie breekt als eerste?

  15:52

  Van der Haar wil voorlopig nog niet van opgeven weten, maar Iserbyt blijft onverstoord doorrijden. Krijgen we nog een laatste twist in deze razendsnelle cross?

  15:49
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  15:48

  Iserbyt riebedebie?

  Het kwartje lijkt nu toch in het voordeel van Iserbyt te vallen. Onze kwieke landgenoot schakelt nog maar eens een tandje bij en zet de Nederlander op enkele lengtes. Kan de leider in de Wereldbeker nog terugknokken?

  15:47

  Iserbyt en Van der Haar zijn een klasse apart vandaag. Kuypers rijdt als derde al bijna op een halve minuut rond.

  15:44

  Van der Haar heeft alle moeite van de wereld om een ijzersterke Iserbyt bij te houden. In de achtergrond rijdt Kuypers nog steeds als derde rond.

  15:40

  Fietswissel voor Van der Haar

  Daar is de samensmelting opnieuw! Van der Haar kiest voor een nieuwe fiets en laat Iserbyt terugkomen. Nu wordt het pas echt interessant.

  15:38

  Iserbyt nadert tot op 7"

  We zijn halfweg cross en Iserbyt ziet Van der Haar voor zich rijden. Heeft de Nederlander zich net zoals Pieterse bij de vrouwen wat overschat? De Belg wil alvast niet afgeven.

  15:38
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  15:37

  Thibau Nys kan de verwachtingen vandaag niet inlossen en zakt terug tot positie 10. Neen, de winnaar van vandaag zit al vooraan.

  15:36

  Knap technisch staaltje van Iserbyt

  Terwijl Van der Haar voet aan wal zet op de schuine kant, slaagt Iserbyt erin op de fiets te blijven zitten. Onze landgenoot snoept zo opnieuw een tweetal seconden af van de leider. Komen beide heren straks weer samen? Het zou alvast interessant zijn voor de wedstrijd.

  15:32

  3/8

  Lars van der Haar blijft aan een moordend tempo over de Franse omloop scheuren. Na 3 ronden heeft de Nederlander een bonus van 10 seconden op Iserbyt en 13 seconden op Kuypers. Status quo dus.

  15:27

  10" voor Van der Haar

  Het lijkt in Troyes een tweestrijd te worden tussen Iserbyt en Van der Haar. Al lijkt ook Gerben Kuypers nog een rol te willen spelen.

  De voorsprong van Van der Haar op de eerste achtervolger bedraagt momenteel zo'n 10 seconden.