Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tadej Pogacar doet Pellizzari zijn roze trui cadeau: "Ik bewonder Pogi enorm"

 di 21 mei 2024 18:35
Pogacar als troetelbeer: een moment dat Pellizzari net snel zal vergeten

De Sloveense alien Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) boekte vandaag al zijn vijfde ritzege in deze Ronde van Italië. Na afloop was er een bijzonder moment, toen Pogacar zijn roze trui en bril cadeau gaf af aan Giulio Pellizzari ,die net tweede werd. De jonge Italiaan zijn blik sprak boekdelen tijdens de "swap". 

Pellizzari en Pogacar, daar blijkt een voorgeschiedenis aan te vast te hangen. 

De jongste deelnemer van deze Giro blijkt een fan te zijn van de vijf jaar oudere Pogacar. 

"Hij heeft me een foto gestuurd die we in 2019 samen hebben genomen in de Strade Bianche", vertelde Pogi. "Hij was toen nog een klein kind (lacht). Ik ook eigenlijk. En nu rijdt hij hier erg sterk. Misschien kan hij wel een rit winnen." 

Hij heeft me een foto van ons samen gestuurd na de Strade Bianche van 2019. Hij was toen nog een klein kind.  Ik ook eigenlijk (lacht). 

Tadej Pogacar

Vandaag was Pellizzari er dicht bij, Pogacar snoepte de zege voor zijn neus weg. 

"Er reed een voor ons goeie vlucht weg. We probeerden naar achter te leunen, maar Movistar hield de kloof klein, en ging toen heel snel op de voorlaatste klim", doet de roze trui zijn verhaal. 

"Toen had 'Rafa' (ploegmaat Majka, red) er genoeg van. We gaan door, laat ons nog wat gaten slaan, zei hij." 

Pellizzari zal eens kort gevloekt hebben, maar er niet al te veel om malen. De renner van VF Group Bardiani zal vannacht waarschijnlijk met een grote smile zijn bed opzoeken. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: