16-jarige invalster van OHL knikkert Anderlecht uit Beker na verlengingen, dubbel succes voor Genk

 zo 12 november 2023 17:19
Competitieleider OHL staat nu ook in de kwartfinales van de Beker.

Na de zege in de competitie hebben de vrouwen van OHL ook in de Beker van België de maat genomen van Anderlecht. Dankzij de 16-jarige invalster Aurelie Reynders wipten ze Anderlecht in de achtste finales. Ook opvallend: Genk gaat met twee ploegen naar de kwartfinales.

Een week na de 1-3-nederlaag in de competitie stond Anderlecht met revanchegevoelens tegenover leider OH Leuven in de Beker van België.

 

Toch was daar op het veld niet veel van te merken: na twee goede kansen kon Kuijpers na een kwartier de score openen. Bij Anderlecht was er veel protest voor buitenspel, maar er was geen VAR die paars-wit gelijk kon geven.

 

Anderlecht kon er aanvankelijk weinig tegenover stellen, maar na een halfuur was er beterschap. Wijnants en Delabre vergaten gelijk te maken, een strafschop net voor rust gaf Anderlecht dan toch waarnaar het op zoek was.

 

Na de pauze gaven Anderlecht en OHL elkaar geen duimbreed toe, tot de bal opnieuw op de stip ging. Nu voor de bezoekers na gecontesteerd handspel van Silke Vanwynsberghe. Nikée Van Dijk leek OHL naar de kwartfinales te trappen, maar na geklungel van de Leuvens doelvrouw kon Anderlecht alsnog verlengingen uit de brand slepen.

 

Daarin leken strafschoppen de beslissing te moeten brengen, maar daar besliste de 16-jarige invalster Aurelie Reynders anders over. Met een knappe plaatsbal in de rechterhoek knikkerde ze Anderlecht uit de Beker van België: 2-3. Een nieuwe opdoffer voor de landskampioen.

 

Zondagmiddag stond de laatste achtste finale op het programma. Genk haalde het daarin met 5-0 van OHL B. Gwen Duijsters was met een hattrick bepalend voor de thuisploeg. Ook Ella Van Kerkhoven en Luna Vanzeir troffen doel. Zaterdag stootte al Genk B door na een 4-3 zege tegen Bergen.

Uitslagen achtste finales Beker van België

  • Club Brugge - Alken: 9-0
  • Woluwe - Charleroi: 1-3
  • Olsa Brakel - Mechelen: 0-5
  • Anderlecht II - Waregem: 0-1
  • Westerlo - AA Gent: 0-2
  • Genk II - Bergen: 4-3
  • Anderlecht - OH Leuven: 2-3
  • Genk - OHL B: 5-0
Gerelateerd: