Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
12
6
4
2
0
12
6
2
FC Porto
12
6
4
2
0
15
8
3
Shakhtar Donetsk
9
6
3
3
0
10
12
4
Antwerp
3
6
1
5
0
6
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0

Van Bommel vergeeft Vermeeren zijn foutje: "Ik mag het niet zeggen, maar dit is goed voor zijn ontwikkeling"

 do 26 oktober 2023 00:38
" "
Balverlies van de talentvolle youngster van Antwerp net na de rust lag aan de basis van de gelijkmaker van Porto.

Iedereen zal het hem vergeven bij Antwerp, maar kan hij dat ook zelf? Balverlies van Arthur Vermeeren luidde gisterenavond de teloorgang van Antwerp in de Champions League in. "Geloof me: hij beseft dat zelf genoeg en zal de komende dagen niet te genieten zijn", vertelde Van Bommel op de persconferentie.

Alles wat goed is bij Antwerp, ging na de rust verkeerd.

 

Het meest symbolische moment: na amper een minuutje na de rust kwam Porto al gelijk door zeldzaam balverlies van Arthur Vermeeren, nota bene.

 

"De beste man van de voorbije weken maakt daar inderdaad een foutje", beaamde Antwerp-trainer Mark van Bommel na de wedstrijd, maar die gooide zijn talentvolle middenvelder allerminst voor de bus. 

 

"Ik zal met hem spreken, maar ik zal hem niet moeten zeggen dat hij in de fout ging. Geloof me: dat zal hij zelf goed genoeg weten en daarom zal hij de komende dagen niet te genieten zijn. Het is een zelfregulerend talent, dat deze fout geen tweede keer meer zal maken."

 

"Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar dit is goed voor zijn persoonlijke ontwikkeling." 

Van Bommel stond bedrukt langs de lijn in de tweede helft.

Vermeeren zal moeten doen wat zijn ploeg niet kon: leren uit zijn fouten.

 

Zo leek de tweede helft één grote déjà vu te zijn van de thuiswedstrijd tegen Sjachtar, waar Antwerp zijn overwinning ook helemaal uit handen gaf.

 

"Déjà vu is ook het woord dat ik gebruikt heb, tijdens de rust zelfs", vertelt Van Bommel. "Onze eerste helft was opnieuw goed, maar je voelt dat we op de toppen van onze tenen moesten lopen."

 

"Wanneer er in de tweede helft dan ruimtes vallen, kunnen wij die minder herkennen en uitbuiten. Wij missen die ervaring nog op het hoogste niveau."

Dit toont de keerzijde van ons succes aan.

Mark van Bommel

Met nul op negen lijkt het cadeau, dat de Champions League moest worden na het wonderjaar van Antwerp, eerder op een lange lijdensweg.

 

"We wisten op voorhand dat we dit risico in deze competitie liepen", legt Van Bommel uit.

 

"Dit toont de keerzijde van ons succes aan. Hadden we in de Europa League of de Conference League gespeeld, dan hadden we hoogstwaarschijnlijk meer dan nul punten gehad. Dan is de perceptie helemaal anders. We zijn wat vroeg voor de leeuwen gegooid, maar dit is het niveau waarnaar we moeten streven."

 

Toch zag de coach een stakeholder die wel twee helften op niveau was. "Onze supporters, die waren meer dan negentig minuten Champions League-waardig", sloot Van Bommel positief zijn persmoment af.

Gerelateerd: