Ga naar de inhoud

Jumbo-Visma-baas over afgesprongen fusie met Soudal-Quick Step: "We hebben nog altijd een goede relatie"

 wo 25 oktober 2023 17:18
Richard Plugge kreeg op de Tour-presentatie veel vragen over de afgeketste fusie.
Richard Plugge kreeg op de Tour-presentatie veel vragen over de afgeketste fusie.

Richard Plugge (ploegbaas van Jumbo-Visma) heeft voor het eerst gesproken over de afgeketste fusie met Soudal-Quick Step. "In de media was er heel wat over te doen en heel veel mensen hebben er zich druk over gemaakt. Maar wij wisten precies waarmee we bezig waren", zegt Plugge tijdens de Tour-presentatie.

Wekenlang bleef een mogelijke fusie tussen Jumbo - Visma en Soudal-Quick Step het wielernieuws beheersen op het einde van het seizoen.

 

Maar plots werd de stekker uit de gesprekken getrokken.

 

Hoe kijkt Richard Plugge, ploegbaas van Jumbo-Visma, terug op die afgesprongen fusie?

 

"Er is een proces geweest en op een bepaald moment hebben we gezegd: "We zullen het proces met elkaar niet voortzetten"", zegt Plugge.

 

"In de media was er heel wat te doen over die gesprekken. Maar in het normale businessleven vindt dit soort gesprekken bijna dagelijks plaats. Iets gaat dan wel of niet door en niemand weet daar iets van."

 

"In onze wereld komt het bij jullie (de media) terecht en maken heel veel mensen zich daar druk over. Maar wij wisten precies waarmee we bezig waren."

 

Is er iets gebroken tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step omdat ze uiteindelijk toch niet samen in zee gaan?

 

"We hebben het op een heel goede manier met elkaar afgesloten", verzekert Plugge. "We hebben nog altijd een goede relatie met elkaar."

"Intern niet met elkaar lopen te rollebollen"

Plugge wou wel nog even aanhalen dat de economische realiteit van het wielrennen niet goed is.

 

"Voor ons team geldt dat niet. Met onze fantastische partners en nieuwe partners die aansluiten gaan we een heel goede toekomst tegemoet. Dat wisten we al heel lang."

 

"Maar in het algemeen is het van cruciaal belang dat we als wielerwereld de buitenwereld (voetbal, formule 1) als competitie zien en niet intern met elkaar lopen te rollebollen."

 

"De organisatoren, teams, renners en UCI moeten samen de wielersport wereldwijd nog beter op de kaart zetten. Er zijn daarover gesprekken geweest met de UCI en ASO en we pakken de draad binnenkort weer op."

 

Volgens Plugge is de potentie van het wielrennen "heel groot", maar tegelijkertijd ook "instabiel."

 

"Kijk maar hoe moeilijk het is om een wedstrijd te organiseren. We moeten elkaar daar wel bij helpen, want voor teams is het belangrijk dat ze wedstrijden kunnen blijven rijden."

 

Plugge ziet heel wat werkpunten in de huidige wielerwereld. "Er moet op een andere manier naar inkomsten worden gekeken, de WorldTour moet begrijpelijker worden en de kalender kunnen we misschien op een andere manier inrichten aangepast aan zijn tijd."

Gerelateerd: