Ga naar de inhoud

Victor Langellotti zet Monaco op de wielerkaart met bergritzege in Turkije

 vr 13 oktober 2023 15:57

Victor Langellotti (Burgos-BH) heeft Aleksej Loetsenko de baard afgedaan in de 6e rit in de Ronde van Turkije. Voor de Monegask is het zijn tweede profzege.

Net als in de eerste, gruwelijke, bergrit in Turkije waren het ook nu weer Astana en Bora-Hansgrohe die de touwtjes in handen namen. Zij zorgden ervoor dat een kopgroep met Mauro Verwilt geen kans maakte.

Op de slotklim schaduwde leider Aleksej Loetsenko nummer 2 Ben Zwiehoff. Met de 19-jarige Giulio Pellizzari leek een derde hond ermee heen te lopen.

Maar de hond droeg een andere naam. Terwijl Pellizzari wegdeemsterde op de slotklim Meryem Ana Zirve kwam Victor Langellotti vanuit de achtergrond sterk opzetten. Loetsenko en Zwiehoff waren te verbluft om nog te reageren.

Aan het klassement verandert er niet veel. Loetsenko heeft nog altijd een kleine halve minuut voorsprong op Zwiehoff. Verderop de stand schuift Xandro Meurisse een plaatsje op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 6
1. Victor Langellotti (Mon) 193 km in 4u46'34"
2. Aleksej Loetsenko (Kaz) zelfde tijd
3. Giulio Pellizzari (Ita) op 1"
4. Ben Zwiehoff (Dui) 4"
5. Alexis Guerin (Fra) 8"
Stand na rit 6
1. Aleksej Loetsenko (Kaz) 23u35'48"
2. Ben Zwiehoff (Dui) op 26"
3. Harold Tejada (Col) 51"
4. Florian Lipowitz (Dui) 1'24"
9. Xandro Meurisse 5'02"