Ga naar de inhoud

Stuyven zonder grote ambitie op EK gravel: "Benieuwd wat ik kan tegen renners als Nys, Merlier, Vermeersch"

 wo 27 september 2023 21:27
Jasper Stuyven en Elke Bleyaert.

Dit weekend wordt er in en rond Oud-Heverlee gestreden om de Europese en Belgische titels gravelbiken. Aan de start heel veel amateurs, maar ook profs uit het wegwielrennen. Zoals Jasper Stuyven (Lidl-Trek). "Denk niet dat ik op zal kunnen tegen renners als Tim Merlier of Thibau Nys."

"Weinig ervaring, maar wel veel zin." Zo begint Jasper Stuyven komende zondag aan het EK gravel. En toch start hij ook wel met ambitie. "Zodra ik dat rugnummer opspeld, komt die topsporter toch boven en wil ik het zo goed mogelijk doen."

 

"Zonder pech hoop ik mee te doen voorin en ik ben benieuwd waar ik zal uitkomen. Ik ga sowieso alles geven."

 

Maar hij vreest wel dat hij het moeilijk zal krijgen tegen andere profs met meer offroad-ervaring. "Tim Merlier, Gianni Vermeersch, zelfs Florian Vermeersch, Thibau Nys, ... die jongens hebben én de ervaring en de motor van op de weg én de techniek van de cross. Ik heb geen uitgesproken ambities omdat ik niet weet wat te verwachten."

 

Maar ook recreanten zijn dus meer dan welkom. Zoals Elke Bleyaert, de vrouw van Stuyven en de oprichter van The Women Peloton. "Ik ging eigenlijk vooral meedoen voor het plezier. Maar blijkbaar kan je ook Belgisch of Europees kampioen worden in je leeftijdscategorie, dus de spanning stijgt toch."

Verkoop van gravelfietsen zit in de lift: "De mountainbike wordt een beetje vergeten"

Inschrijven voor de rit kan niet meer want het EK/BK is volledig volzet. Dat komt door de populariteit van het gravellen. Dat merkt ook Niels Albert, ex-veldrijder en nu eigenaar van een fietsenwinkel.

 

"De mountainbike wordt een beetje vergeten. In de verkoop gaat het een beetje meer naar gravelfietsen. En het is ook gewoon leuk. Je ontdekt andere paadjes en zit een beetje meer in de natuur. Zelfs voor mij is het een openbaring na al die jaren."

Gerelateerd: