Ga naar de inhoud

Bavo en Bert verkennen parcours van EK/BK gravel: "We gaan ons niet vervelen, wel afzien"

Bavo en Bert haalden hun gravelfiets van stal.

Heel wat ronkende namen op de startlijst van het EK en BK gravel op zondag 1 oktober: Gianni Vermeersch, Jasper Stuyven, Thibau Nys ... én Sporza-reporters Bavo Mortier en Bert De Backer. Om niet in verlegenheid gebracht te worden, ging het Sporza-duo het parcours door de Brabantse Wouden al eens verkennen. "Het is een fantastische omloop."

Oud-Heverlee vormt op zondag 1 oktober het decor voor het eerste Belgisch en Europees kampioenschap gravel. Zo'n 2.000 renners strijden om de titels, onder wie Sporza-reporters Bavo Mortier en Bert De Backer. 

 

Afgelopen weekend sprongen ze al eens op het zadel van hun gravelfiets om de omloop door de Brabantse Wouden te verkennen.

 

De lokale ronde (28 km) loopt onder meer door het Meerdaalwoud en Heverleebos. De grote lus (47 km) gaat langs Vossem en Tervuren tot aan Jezus-Eik en terug langs Loonbeek en Sint-Agatha-Rode naar het Zoet Water.

 

Drie lokale rondes (28 km) en een grote lus (47 km) leveren hen zondag maar liefst 131 km gravelplezier op.

 

En plezier hadden Bavo en Bert tijdens de verkenning. "Het is een fantastische omloop met veel variatie", vatte Bert De Backer samen. 

Op de beklimmingen in de grote ronde kan de schifting worden gemaakt.

Bert De Backer

"De kleine ronde is echt door het bos: links, rechts, omhoog en naar beneden. De grote ronde is meer open, maar wel met twee pittige beklimmingen. Daarop kan de schifting worden gemaakt."


Dat ondervond Bavo aan den lijve, na een "kleine paniekaanval" tijdens de afdaling. "We gaan ons niet vervelen, maar we - of toch zeker ik - gaan ook afzien zondag", besloot hij.


De tegenstand is zondag in elk geval niet mis. Wereldkampioen Gianni Vermeersch heeft zijn zinnen ook gezet op de Europese en Belgische titel, net als  Jasper Stuyven en Thibau Nys


Ook Jan Bakelants en Philippe Gilbert staan aan de start, samen met ervaren veldrijders  Eli Iserbyt en  Michael Vanthourenhout.