Ga naar de inhoud

Toch nog goed nieuws voor Van der Poel: olympisch ticket is (zo goed als) binnen

 za 12 augustus 2023 19:18
Tom Schellekens maakt de dag van Mathieu van der Poel weer wat beter.

Mathieu van der Poel mag een bloemetje sturen naar Tom Schellekens. Dankzij de vijfde plek van de Nederlandse belofte op het WK mountainbike mag er zo goed als zeker één Nederlandse mountainbiker naar de Olympische Spelen in Parijs. 

Winnen was eens niet het hoofddoel van Mathieu van der Poel op WK mountainbiken, wel een goed eindresultaat met het oog op de olympische tickets.

 

Een val en opgave trokken al in de openingsronde een streep door dat plannetje. Meteen ook een streep door de Olympische Spelen in Parijs?

 

Nee, met dank aan de vijfde plek van de Nederlander Tom Schellekens bij het WK mountainbike voor beloften. Hoe zit dat nu?

 

Alleen de eerste 19 landen op de olympische ranking mogen atleten afvaardigen voor Parijs. Die ranking wordt op 26 mei 2024 afgesloten. Voor Nederland, tot voor deze week pas 28e, wordt dat een onmogelijke opdracht.

 

Maar er is een achterpoortje. De eerste twee landen in de uitslag van het WK mountainbike bij de elite én de U23 die eind mei 2024 niet bij de beste 19 landen staan, krijgen alsnog een olympisch ticket.

 

Tom Schellekens bezorgde Nederland een 5e plek, maar voor hem stonden atleten uit landen die wél bij de eerste 19 landen horen. Tenzij er nog grote verschuivingen plaatsvinden in de landenranking, mag Nederland dus één mountainbiker afvaardigen voor de Spelen in Parijs.

 

Dat ticket gaat zo goed als zeker naar Mathieu van der Poel, die op revanche aast na de ontgoocheling in Tokio. Dan toch wat goed nieuws voor de Nederlander na een baaldag.

Gerelateerd: