Een bank vooruit: Mathieu van der Poel zal niet op laatste startrij staan door opvallende regelwijziging

 do 10 augustus 2023 23:05

Spanning in het mountainbike, nog voor het startschot. Mathieu van der Poel zal zaterdag niet vanaf de 13e en laatste rij beginnen aan zijn wereldtiteljacht in het cross country, wel hijgt hij de topfavorieten in de nek op rij 4. Dat komt door een ultieme regelwijziging van de organisatie.

Plots wordt een medaille en zelfs een wereldtitel heel wat realistischer.

 

De organisatie van het WK mountainbike heeft de regels veranderd voor de startposities. Niet langer wordt enkel de UCI-ranking in het mountainbike gevolgd, wel volgen de renners zaterdag een pagina uit het regelboekje van de Wereldbeker.

 

Concreet: de eerste startrijen worden gevuld met renners uit de top 10 van het mountainbike. Daar komen nog eens alle renners uit de top 20 op de weg bij die willen deelnemen aan de cross country.

 

Wie tussen de lijnen leest, ziet al een vleugje oranje verschijnen. Mathieu van der Poel zal dus niet op rij 13, maar 9 rijen ervoor plaatsnemen aan de start. Daar vindt hij ook veldritmaatje Tom Pidcock terug.

 

Van bij de start mogen de topfavoriet en wereldkampioen op de weg een intense strijd voeren. Nu al een duel om naar uit te kijken.

 

Het gegoochel met startrijen wordt overigens niet enkel toegepast op de MTB-events. Ook in andere takken laat de UCI de regels gelden. 

Gerelateerd: