Ga naar de inhoud

Jason Suttels zorgt met zilver voor eerste Belgische medaille op EK skeeleren

 di 18 juli 2023 23:51

De Belgische skeeleraars hebben de eerste medaille tijdens de Europese kampioenschappen in Frankrijk te pakken. Op de tweede dag van de titelstrijd in Valence d'Agen eindigde Jason Suttels als tweede op een punten-afvalkoers over tien kilometer. Daarnaast waren er twee vierde plaatsen voor de Belgen.

Al in de openingsronden maakte Jason Suttels duidelijk wat hij van plan was.

 

Hij haalde veel punten binnen en bouwde aardige voorsprong op. Vlak voor de helft van de race was er een moment van onachtzaamheid, waardoor twee Fransen en een Italiaan konden wegspringen.   

 

Het gaf vooral Timothy Loubineaud gelegenheid terug te komen. Hij passeerde Suttels in punten en in de slotfase ontbrak het de Tienenaar aan kracht om te counteren. Nolan Beddiaf, net als Loubineaud een Fransman, werd derde.

 

"Weer even niet goed opgelet", vertelt Suttels. "Daarover ben ik teleurgesteld."   

 

Maandag was Suttels al vijfde geworden in de afvallingskoers na een twijfelachtig manoeuvre van zijn Franse tegenstanders, waar hij in de tang werd genomen.

 

Vierde plaatsen waren er voor junior Jorun Geerts op de punten-afvalkoers en Lyssa Vansteenkiste bij de jongste junioren op de 500 meter. In het spoor van Suttels eindigde Indra Médard op de lange afstand als zevende. Bij de junioren werd Laurens Bergé op dat onderdeel achtste.

Gerelateerd: