Ga naar de inhoud

BEKIJK: Hoog bezoek voor Christian Benteke: Amerikaanse president Joe Biden komt handjes schudden

 di 18 juli 2023 16:26
Christian Benteke schudt de hand van Joe Biden.
Christian Benteke ontmoette Joe Biden op een voetbal-evenement in de tuin van het Witte Huis.

Opvallende beelden uit Washington. Christian Benteke werd er gespot terwijl hij de handen van de Amerikaanse president Joe Biden aan het schudden is. De gelegenheid? Voor het goede doel speelde de voormalige Rode Duivel - samen met de rest van het MLS All-Star Team - een wedstrijdje voetbal in de tuin van het Witte Huis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voetbal is steeds meer 'hot' in de Verenigde Staten. En dat is zelfs de president niet ontgaan.

 

Woensdag wordt naar jaarlijkse gewoonte de All-Star Game gespeeld. De apotheose van de MLS-competitie. De Amerikaanse sterren nemen het dit jaar op tegen Arsenal.

 

Christian Benteke, topschutter bij D.C. United, is hiervoor geselecteerd en werd ter voorbereiding uitgenodigd op het Witte Huis.

 

In de tuin speelde de selectie er eerst een potje voetbal met lokale kinderen. En op het einde van de dag kwam ook Joe Biden de spelers nog even groeten.

Benteke deelde zelf ook handjes uit.

Christian Benteke (32) verruilde afgelopen zomer Crystal Palace voor D.C. United. Bij deze club is Benteke dit seizoen topschutter met 8 doelpunten. Hij gaf ook al 2 assists.

 

D.C. United staat na 24 wedstrijden 9e in de Eastern Conference, wat net voldoende is om zich te kwalificeren voor de play-offs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.