Ga naar de inhoud

"Sí, Muchachos!" Lionel Messi tekent zijn contract bij Inter Miami

 za 15 juli 2023 20:55
Lionel Messi

Het was natuurlijk al langer aangekondigd, maar vandaag heeft Lionel Messi zijn handtekening gezet op zijn contract bij Inter Miami. Met een ludiek filmpje kondigde de Amerikaanse club dat heuglijke nieuws aan: Messi is in Miami.

De overgang van Lionel Messi naar Inter Miami is helemaal afgerond. Na jaren van plannen en doorzetten heeft Inter Miami eindelijk zijn voetbalicoon beet. Zondag wordt Messi meteen voorgesteld aan de fans van Inter Miami in het stadion.

 

Met een ludiek filmpje kondigde de Amerikaanse ploeg het nieuws aan. "Sí, Muchachos!", zegt Messi daarin. Messi heeft een contract getekend voor 2,5 seizoenen en zal jaarlijks tussen de 50 en 60 miljoen dollar verdienen. 

 

Wanneer de Argentijn zijn eerste match voor zijn nieuwe ploeg zal spelen is nog niet bekend, maar het kan in principe volgende week vrijdag. Dan speelt Inter Miami in de Leagues Cup tegen Cruz Azul uit Mexico.

 

"Ik kijk er heel erg naar uit om deze volgende stap in mijn carrière te starten", zegt Messi. "DIt is een fantastische kans en ik wil mijn steentje bijdragen aan dit mooie project van Miami. Ik ben gretig om te starten met helpen in mijn nieuwe thuis."

David Beckham: "Droom wordt werkelijkheid"

Mede-eigenaar David Beckham was minstens even opgetogen als de Argentijnse wereldster zelf. "Tien jaar geleden, toen ik aan dit avontuur begon om een nieuw team te bouwen in Miami, droomde ik ervan om de beste spelers ter wereld naar deze geweldige stad te halen. Vandaag wordt die droom werkelijkheid."

 

"Ik ben zo trots dat een van de grootste spelers aller tijden voor deze club heeft gekozen, maar ik ben vooral ook blij om een goede vriend en een geweldig persoon hier te kunnen verwelkomen. Ik kan niet wachten om Leo het veld op te sturen."

Bekijk het filmpje van Inter Miami

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.