Ga naar de inhoud

Vinicius laakt racistisch incident tijdens match...tegen racisme: "Vriend vernederd en bespot"

 zo 18 juni 2023 11:41
Vinicius eist een woordje uitleg bij de behandeling van zijn vriend.

Het zal je maar overkomen. Je speelt "De match tegen racisme" en in de rand van die wedstrijd stel je opnieuw een racistisch incident aan de kaak.

Brazilië klopte zaterdagavond Guinee in een oefeninterland met 4-1. Belangrijker dan de uitslag in het stadion van Espanyol Barcelona was dat de partij kaderde in de strijd tegen racisme.

 

Vinicius Jr, recentelijk nog het mikpunt van racisme in de Spaanse competitie, trok samen met zijn Braziliaanse ploegmaats - voor het eerst in de geschiedenis van Brazilië - een zwarte outfit aan. Daarmee vroegen ze hardop aandacht voor de strijd tegen discriminatie. 

 

De match verliep naar wens, tot Vinicius een incident met Felipe Silveira, een 27-jarige vriend van hem, ter ore kwam. 

 

Felipe Silveira werd bij de ingang van het stadion tegengehouden door een veiligheidsagent. Die fouilleerde Silveira en haalde vervolgens naar verluidt een banaan boven.

 

"Handen omhoog, dit is mijn wapen voor jou", zou hij tegen Silveira gezegd hebben. Er ontstond een opstootje waarbij de politie ter plaatse moest komen.

 

De veiligheidsagent en zijn bedrijf ontkennen de beschuldigingen, maar Vinicius Jr laat het er niet bij en eist op zijn sociale media een deftig woordje uitleg.

"Waar zijn de beelden?"

"Terwijl ik een historische en emotionele wedstrijd in een zwart shirt aan het spelen was, werd mijn vriend in een surrealistisch tafereel vernederd en bespot", schrijft Vinicius.

 

"Dit is triest en walgelijk. Daarom vraag ik aan de verantwoordelijken: waar zijn de beelden van de beveiligingscamera's?"

 

De Braziliaanse voetbalbond steunt Vinicius en diens vriend. De federatie heeft bij de Spaanse politie een klacht ingediend.

De tweet van Vinicius:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: