Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  21 - Venaria Reale - Turijn
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Meer dan 90% van het Giro-peloton stemde gisteren voor routewijziging wegens slechte weer

 vr 19 mei 2023 14:09

90% van de renners in de Giro koos gisterenavond voor een routewijziging voor de bergrit van vandaag. Dat laat Adam Hansen - de voorzitter van de rennersvakbond CPA - weten op sociale media. 

Een vijfsterrenrit van 200 kilometer met drie beklimmingen van eerste categorie is afgezwakt tot een etappe van 75 kilometer met twee beklimmingen. 

 

De weersomstandigheden in de Giro zijn dit jaar uitzonderlijk en de renners hebben al dagen in het slechte weer gereden. De weersvoorspellingen van vandaag zijn ook niet ideaal. De Giro besliste - op vraag van de renners - dat de 13e etappe zal worden ingekort.

 

Adam Hansen, de voorzitter van de Cyclistes Professionels Associés (de rennersvakbond) geeft nog wat verduidelijking op twitter.

 

"De weersomstandigheden zijn deze Giro al erg intens geweest. Daarom hebben de renners gisterenavond gestemd om het extreem-weer-protocol in te roepen."

 

"Als de stemming de meerderheid van 80% overschreed, zouden de overgebleven renners het besluit volgen en respecteren. Het protocol voor extreme weersomstandigheden wordt zo geïmplementeerd en er zal een routewijziging worden geopperd."

De renners zijn de helden. Zij verdienen geen negatieve commentaar.

Adam Hansen (voorzitter rennersvakbond)

De stemming verliep anoniem. Meer dan 90% van de renners waren voorstander van de routewijziging.

 

"Als iemand niet akkoord zou zijn met deze beslissing, richt je dan op mij", laat Hansen nog optekenen. "De renners zijn de helden. Zij verdienen geen negatieve commentaar."

 

"Ik wil de organisatie van de Giro bedanken voor het erkennen en respecteren van het perspectief van de renners."

 

Hansen gaf ook nog mee dat de renners oorspronkelijk de tweede beklimming - de Croix de Coeur - graag geschrapt zagen. Daar is de Giro niet op ingegaan. Het merendeel van de renners ging uiteindelijk in op het tegenbod van de organisatie: de route van vandaag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.