Ga naar de inhoud

Luca Brecel kan tranen niet bedwingen na wereldtitel: "Ik weet niet hoe ik dit gedaan heb"

 ma 1 mei 2023 23:40
Brecel moest enkele traantjes wegpinken na zijn wereldprestatie.

Luca Brecel (28) was zichtbaar geëmotioneerd na zijn historische wereldtitel in het snooker. "Ik kan niet wachten om te zien wat dit teweegbrengt in België en Europa", glunderde onze landgenoot trots.

"Het is geweldig. Ik kan niets meer zien, ik weet ook niet waarom", grapte Luca Brecel vlak na de partij met tranen in zijn ogen.

 

Onze landgenoot moest het allemaal even laten bezinken na zijn fenomenale prestatie.

"Mark Selby heeft het me heel lastig gemaakt. Hij is de ergste tegenstander die je kan treffen in de finale. Hij is een vechter en bleef maar terugkomen in de wedstrijd."

Toen Selby terugkwam tot 16-15 dacht ik niet dat ik nog zou winnen. Ik maakte grote fouten.

Luca Brecel

"Toen Selby terugkwam tot 16-15 dacht ik niet dat ik nog zou winnen. Ik maakte grote fouten. Maar bij 17-15 wist ik dat een kans had om het af te maken."


Brecel geraakte jarenlang niet voorbij de 1e ronde. Nu is hij wereldkampioen, wat is er veranderd?

 

"Er is niets veranderd. Snooker is een moeilijke sport. In de eerste ronde kon het al afgelopen zijn voor mij tegen Ricky Walden. Als dat zo was geweest, dan ging iedereen weer gezegd hebben: "Hij heeft weer zijn 1e match verloren.""

"Het gaat ontploffen in België"

Brecel werd de voorbije weken hard aangevuurd door zijn entourage. "Ik heb het beste team, de beste vrienden, de beste ouders en de beste vriendin ter wereld. Dat zorgt ervoor dat ik sterk ben aan de snookertafel."


"Als ik dat team niet zou hebben, zou het heel moeilijk zijn om mijn beste match te spelen. Het is fantastisch."

Ik ga de komende weken en maanden niet meer trainen. Nu ga ik enkel genieten van deze wereldtitel.

Luca Brecel

Brecel speelde alles klaar met een op zijn zachtst gezegd onorthodoxe voorbereiding: darts, op restaurant gaan en uitgaan tot de vroege uurtjes.


"En ook de komende weken en maanden ga ik niet meer trainen", lachte Brecel. "Ik zal gewoon genieten van deze wereldtitel. Het was een zotte week: ik heb niet getraind, enkel gefeest. Dat zou niet legaal mogen zijn."


Wat zal dit volgens Brecel teweegbrengen in België? "Het zal ontploffen. Ik was zo nerveus omdat ik wou dat het zou gebeuren voor België en Europa. Nu is het gebeurd. Ik kan niet wachten om te zien wat dat teweegbrengt."


"Ik weet niet hoe ik dit gedaan heb, maar ik ben heel gelukkig", besloot hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: