Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  21 - Venaria Reale - Turijn
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Primoz Roglic trekt zonder eerste luitenant Kelderman en met Kuss naar de Giro

 vr 7 april 2023 16:22
Primoz Roglic
Primoz Roglic is de kopman voor de Giro.

Jumbo-Visma heeft zijn selectie bekendgemaakt die Primoz Roglic aan eindwinst moet helpen in de Giro. Dat achtkoppige team lag al even vast, maar toch is er een verrassing. Eerste luitenant Wilco Kelderman is er niet bij, Sepp Kuss is zijn vervanger. "Omdat hij niet fit genoeg was om mee op hoogtestage te gaan", klinkt het.

In december lag de blauwdruk voor het team van Jumbo - Visma voor de Giro al klaar. Daarop werd nog één naam gewijzigd.

 

De eerste luitenant van Primoz Roglic is er niet bij. Wilco Kelderman moet verstek laten gaan omdat hij niet fit is. Sepp Kuss is zijn vervanger.

 

"De valpartij van Wilco in Tirreno-Adriatico heeft helaas zijn gevolgen gehad. Hij is momenteel niet fit genoeg om deel te nemen aan onze hoogtetrainingen. Hierdoor zal hij niet optimaal voorbereid zijn", klinkt het op de website.

 

"Het was een moeilijke beslissing, maar de enige juiste. Je kunt beter vroeg beslissen dan te laat ontdekken dat het niet gaat lukken."

 

"Sepp Kuss zal de plek van Wilco innemen. Er zijn maar weinig renners die kunnen rijden met de besten als knecht. We hebben Sepp in die categorie gezet. Hij kan een doorslaggevende factor zijn in het hooggebergte. Met Sepp heeft Primoz een absolute top knecht die tegen een stootje kan." 

 

Kuss weet wat te doen: het Remco Evenepoel erg lastig maken op de Italiaanse klimmen.

De 8 namen van Jumbo-Visma:

  • Primoz Roglic (Svn)
  • Sepp Kuss (VS)
  • Tobias Foss (Noo)
  • Jan Tratnik (Svn)
  • Koen Bouwman (Ned)
  • Robert Gesink (Ned)
  • Edoardo Affini (Ita)
  • Michel Hessmann (Dui)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: