Ga naar de inhoud

Evenepoel kent strijdplan al voor Giro: "Afstand nemen van Roglic in tijdritten"

 ma 27 maart 2023 13:28
Remco Evenepoel verlaat de Ronde van Catalonië met een goed gevoel.
Remco Evenepoel verlaat de Ronde van Catalonië met een goed gevoel.

Remco Evenepoel verlaat de Ronde van Catalonië met opgeheven hoofd. De wereldkampioen kon Primoz Roglic niet van eindwinst houden, maar als tweede op amper zes seconden tankte de wereldkampioen toch het nodige vertrouwen richting de Giro. Daar komt hij opnieuw oog in oog te staan met de Sloveen.

Eindwinst in de Ronde van Catalonië zat er nipt niet in, maar toch kan Remco Evenepoel met 2 ritzeges en evenveel truien (jongeren- en bergklassement) een geslaagd rapport voorleggen. Hij lijkt dus helemaal op schema te zitten voor de Giro. Daar komt de wereldkampioen van Soudal - Quick Step vanaf 6 mei kwelduivel Primoz Roglic opnieuw tegen. 

 

In Catalonië werd het een gevecht in de bergen en kon Evenepoel zijn tijdritkunsten niet tonen. Een belangrijk verschil met de Giro. Daar krijgen de renners meer dan 70 km tegen de klok voorgeschoteld. Met twee tijdritten van 18 en 34 km belooft de openingsweek voor vuurwerk te zorgen. 

 

"Bergop zijn we voorlopig elkaars evenknie. Het zal moeilijk worden om Roglic op de klimmen te lossen. Het zal er dus op aankomen om Roglic in de eerste week op achterstand te zetten in de tijdritten." 

 

Geen sinecure tegen de olympisch kampioen tijdrijden.

Ploeg vol vertrouwen

Naast Evenepoel zelf lijkt ook zijn ploeg op schema te zitten voor de Giro. "Ik ben heel trots op wat we deze week getoond hebben. We hebben altijd initiatief genomen en bergop de koers gemaakt. Uiteindelijk heeft dat twee keer geloond en met een beetje geluk had dat zelfs nog meer kunnen zijn." 


"In dat opzicht hebben we grote stappen gezet ten opzichte van vorig jaar. We kunnen de koers nu zowel maken  als controleren. Iedereen van de ploeg loopt momenteel over van vertrouwen." 


Met de Ronde van Catalonië nam Evenepoel een belangrijke horde met het oog op de Giro. Maar hoe ziet Remco's voorbereiding er verder uit? 

 

"Eerst blijf ik nog twee dagen in Barcelona met Oumi. Die rust is welgekomen, want donderdag vertrekken we naar Tenerife voor een tweede hoogtestage. Dat zal zwaar worden, maar als ik zie hoe goed de benen nu al zijn, kan dat alleen maar lonen richting de Giro. Ik kom altijd sterker uit zo'n hoogtestage."

Door vorig jaar een zorgeloos seizoen te hebben, ben ik nog 5 procent beter geworden. 

Remco Evenepoel

Dat Evenepoel een absolute topper is, staat buiten kijf. Maar na zijn eindwinst in de Vuelta en wereldtitel lijkt Remco zowaar nog stappen gezet te hebben. "Door vorig jaar een seizoen zonder zorgen te hebben, ben ik dit seizoen nog 5 procent beter geworden."

 

Een goede raad die hij ook zijn jongere landgenoten wil meegeven. Evenepoel zag Cian Uijtdebroeks (9e) en Lennert Van Eetvelt (15e) zich in de Ronde van Catalonië mengen in de debatten voor het klassement. 

 

"Ik raad hen aan om te leren van de groten en genoeg tijd te nemen om sterker te worden. Cian heeft mij verrast op de lange klimmen bergop. Ik kwam hem onlangs tegen op trainingsstage en het viel mij op dat hij echt al leeft als een prof. Van voeding afwegen tot het trainingsschema tot in de puntjes volgen." 


"Lennert is dan weer iemand die net komt piepen. Ik denk dat we als Belgen trots mogen zijn op welke stappen onze jongeren maken in het rondewerk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: