Ga naar de inhoud

Evenepoel blij met plek 2 in klassement: "Had wel verwacht dat beste renner ter wereld me kon volgen"

 zo 26 maart 2023 14:26
Primoz Roglic en Remco Evenepoel
Primoz Roglic en Remco Evenepoel feliciteren elkaar voor een straffe week.

Remco Evenepoel verlaat de Ronde van Catalonië met een goed gevoel. Na een nieuwe titanenstrijd met Primoz Roglic kon hij de Sloveen niet meer uit de leiderstrui rijden. Wel sprintte Evenepoel naar de zege in de slotrit. "Op 6 seconden tweede worden, is eigenlijk geen verschil", lacht de Belg.

"Het was weer een zware", lacht Remco Evenepoel na de slotrit in de heuvels van Barcelona.

 

"Ik wist dat het moeilijk zou worden om Primoz Roglic eraf te rijden vandaag. In vorm is hij misschien wel de beste renner ter wereld. Dat hij me zou kunnen volgen, had ik wel verwacht."

 

Roglic reageerde alert op de aanvallen van de Belg in de slotronden. "Dat deed hij goed. Het is ook wat makkelijker om een trui te verdedigen dan er een af te pakken."

 

"Maar dat ik hem nog eens kan kloppen in de sprint, maakt me zeker blij."

Ik denk dat we deze week bewezen hebben dat we de sterkste ploeg waren.

Remco Evenepoel

Heeft Evenepoel er een geslaagde week opzitten? 

 

"Zeker", zegt hij overtuigd. "Ik kwam hier voor een plek op het podium in het eindklassement en een paar ritwinsten. Met 6 seconden achterstand tweede worden, is eigenlijk geen verschil."

 

Toch heeft de renner van Soudal - Quick Step niets dan lof voor zijn tegenstander. "Roglic en ik waren gewoon de sterkste. Het was sowieso een van ons die de ronde moest en zou winnen."

 

En ook voor zijn ploeg heeft Evenepoel credits over. "We namen van in het begin onze verantwoordelijkheid. Ik denk dat we deze week bewezen hebben dat we de sterkste waren."

 

Het vertrouwen? Dat is volgetankt in aanloop naar de Giro.

Het wederzijdse respect is groot:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En Evenepoel heeft al zin in de Giro:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: