Griet Hoet en Anneleen Monsieur krijgen Nationale Trofee Victor Boin

  De damestandem Griet Hoet en Anneleen Monsieur is de winnaar van de Nationale Trofee Victor Boin van 2022. Dat maakte het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) maandag bekend. Hoet en Monsieur sloten hun internationale carrière in oktober af met twee wereldtitels op het WK op de piste in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines, op de kilometer en op de sprint. Ze krijgen hun trofee op 16 maart overhandigd in het Sportimonium in Zemst.

  Vorige maand kregen Hoet en Monsieur ook al de award voor Prestatie van het Jaar op de Paralympic Sport Awards in Brussel.

   

  "We zijn uitermate gelukkig dat we de Nationale Trofee Victor Boin 2022 kunnen overhandigen aan Griet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur", glimlachte Denis Jaeken, voormalig voorzitter van het BPC en voorzitter van de jury. 

   

  "Ik denk dat deze twee atletes een prachtig voorbeeld zijn van doorzettingsvermogen. Ze hebben het beste van zichzelf gegeven tot de allerlaatste competitie om hun doel te bereiken. Hun verhaal is een inspiratie voor ons allen en deze trofee lauwert hun volledige loopbaan."

   

  De Nationale Trofee Victor Boin werd in het leven geroepen in 1974, ter ere van Victor Boin, medeoprichter en eerste voorzitter van het Belgian Paralympic Committee, die veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Paralympische Beweging in België. De prijs kan maar een keer in een carrière gewonnen worden.