Ga naar de inhoud

De facelift van Lotto-Dstny: "In 2 maanden hebben ze een ander imago gekregen"

 do 23 februari 2023 09:03
Lotto-Dstny tijdens de Ster van Bessèges met kopman Arnaud De Lie.

Ondanks de degradatie uit de WorldTour heeft Lotto-Dstny zijn start van dit seizoen niet gemist. Arnaud De Lie is natuurlijk het uithangbord, maar de frisse wind doet de Belgische ploeg duidelijk goed. En dat ontketent ook enthousiasme bij onze gasten in De Tribune. 

"Ik ben fan van Lotto-Dstny."

 

José De Cauwer was de afgelopen jaren kritisch voor de Lotto-ploeg, waar de sportieve staf en de renners in slaap leken gesukkeld. 

 

Maar na het afscheid van de WorldTour en van teambaas John Lelangue lijkt Lotto-Dstny herboren.

 

"In 2 maanden tijd hebben ze een ander imago gekregen", zegt onze analist. "Vroeger waren ze niet sexy en waren ze een beetje ouderwets."

 

"Ik was zelf geen fan van Lelangue en met de jongeren is het nu anders: veel gasten stappen over van de belofteploeg en draaien meteen mee."

Met zijn resultaten trekt Arnaud De Lie alle jongeren mee. Zij zien dat je geen 27 of 28 jaar moet zijn om topprestaties te leveren.

Karl Vannieuwkerke

Elke ploeg heeft een sleutelpion nodig. Bij Lotto - Dstny is dat duidelijk Arnaud De Lie. "Het staat of valt op dit moment wel met die knaap", ziet Karl Vannieuwkerke.

 

"Met zijn resultaten trekt hij alle jongeren mee. Zij zien dat je geen 27 of 28 jaar moet zijn om topprestaties te leveren."

 

"Ik denk dat ze vertrokken zijn voor een nieuwe periode bij Lotto-Dstny. Ze zullen de komende jaren wel talent afleveren."

 

"Ook jongens zoals Alec Segaert (nog tot midden 2024 in de wachtkamer bij de jeugd) zullen meteen meedoen."

Victor Campenaerts is tijdens het voorjaar een van de vaandeldragers van Lotto-Dstny.

"Vermeersch zal heel intelligent moeten koersen om zijn kansen te grijpen"

Er werd verwacht dat ook Florian Vermeersch potten zou breken, maar na zijn 2e plaats in Roubaix in 2021 stagneert de 23-jarige Oost-Vlaming.

 

"Hij is zeer gemotiveerd, maar ik vraag me af of hij van het kaliber-De Lie is?", werpt Vannieuwkerke op. "Ik schat hem hoog in, maar misschien net niet op dat niveau."

 

"Hij zal heel intelligent moeten koersen om die kansen te grijpen", merkt De Cauwer nog op. "Want zo krijg je er maar een paar per jaar."

 

Ook Caleb Ewan heeft wel iets recht te zetten. "Hij kwam heel dicht bij Milaan-Sanremo (2e in 2018 en 2021) en dacht dat hij kon winnen. Daar heeft hij misschien een fout gemaakt."

 

"In de winter is hij gaan vermageren om nog iets vlotter over de Cipressa en de Poggio te geraken. Dat is hem niet echt goed bevallen."

Of bekijk de aflevering op YouTube