Ga naar de inhoud

Europees kampioene Bredewold zegeviert in 1e etappe, Fleur Moors knap 5e

 vr 10 mei 2024 15:50
Mischa Bredewold
Europees kampioene Mischa Bredewold powert naar de overwinning, op de achtergrond herken je Fleur Moors (in de kleuren van Lidl-Trek).

In de openingsrit van de Ronde van het Baskenland heeft Mischa Bredewold (SD Worx-Protime) het zegegebaar mogen maken. De Europese kampioene won na een massaspurt. Fleur Moors, Europees kampioene bij de junioren, eindigde mooi 5e in een etappe die de afdaling bevatte waar Evenepoel en Vingegaard nog vielen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vandaag stond de eerste etappe van de 3e editie van de Ronde van het Baskenland voor vrouwen op het programma. Na een rit van 140 km tussen Vitoria-Gasteiz en Elgoibar was de Nederlandse Mischa Bredewold (23) de snelste in een massasprint.

 

De Nederlandse haalde het voor de Cubaanse renster Arlenis Sierra (Movistar) en haar land -en ploeggenote Demi Vollering. Fleur Moors (19, Lidl-Trek) was de eerste Belgische op plek 5. 

 

Voor Bredewold is het pas de eerste zege van het seizoen en de eerste overwinning sinds haar Europese titel op de VAM-berg.

 

Opvallend: de rit passeerde de verraderlijke afdaling waar Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel een maand geleden stevig ten val kwamen. Beide renners hielden meerdere breuken over aan die horrorcrash. 

 

Morgen mogen de rensters zich naar alle waarschijnlijkheid opmaken voor een nieuwe massaspurt na een rit van 104 km.

Uitslag rit 1
1.  Mischa Bredewold (Ned) 140 km in 3u25'45"
2. Arlenis Sierra (Cub)  z.t.
3. Demi Vollering (Ned)  
4. Josie Nelson (GBr)  
5. Fleur Moors   
Stand na rit 1
1. Mischa Bredewold (Ned) 3u25'35"
2.  Arlenis Sierra (Cub) op 4"
3. Demi Vollering (Ned) 6"
4. Olivia Baril (Can) 7"
5. Stine Dale (Noo) z.t.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  rittenschema Itzulia Women
        winnaar leider
10/05 rit 1 Vitoria-Gasteiz - Elgoibar 140 km Bredewold Bredewold
11/05 rit 2 Basauri - Basauri 104 km Bredewold Bredewold
12/05 rit 3 San Sebastian - San Sebastian 115 km Vollering Vollering
Gerelateerd: